کلوئید چیست؟
زمانیکه پوست آسیب میبیند و دچار زخم و التهاب میشود، روند طبیعی بدن به گونهای میباشد که در برابر این زخم واکنش داده و به ترمیم زخم میپردازد، اغلب اوقات اثری از زخم بر روی پوست باقی نمیماند و با سایر قسمتهای پوست، صاف و یکدست میباشد.
اما گاهی این روند غیرمعمول میشود و زخمهای ایجاد شده بهخوبی ترمیم نمیشود و بافتی قرمز و سفت بر روی زخم ایجاد میشود که این بافتها به کلوئید یا گوشت اضافه معروف میباشد.
دلیل بهوجودآمدن کلوئید بر روی پوست مشخص نمیباشد، اما چیزی که بیشتر مشاهده میشود، این عارضه برای افرادی به وجود میآید که یکی از نزدیکان آن دچار این بیماری باشد بنابراین ژنتیک تاثیر زیادی بر روی بهوجودآمدن زخمهای کلوئیدی دارد.
این نوع از زخمها اغلب بعد از آسیبهایی مانند سوختگی، سوراخ کردن پوست، جراحی و بریدگی به وجود میآید.
ممکن است هر قسمتی از بدن دچار کلوئید شود، ولی بیشتر در ناحیه بالاتنه، روی سینه، شانهها و لاله گوش کلوئید دیده میشود. زخمهای کلوئیدی برای سلامتی فرد ضرری ندارد اما به دلیل اینکه باعث کاهش زیبایی پوست میشود، افراد از این بابت نگرانی دارند و سعی بر از بین بردن این زخمهای کلوئیدی بر روی پوست دارند.
زمانیکه زخم یا جراحتی بر روی پوست به وجود میآید تولید کلاژن در آن ناحیه افزایش پیدا میکند و باعث ترمیم محل موردنظر میشود، اما اگر میزان کلاژن زیاد باشد، باعث ایجاد کلوئید بر روی زخم میشود.
همچنین اگر محل زخم آلوده باشد کلاژنها بهصورت غیرمنظم بر روی پوست پخش میشود و باعث ایجاد کلوئید میشود. افرادی که پوست تیره دارند و همچنین پوستهایی که دارای رنگدانه میباشند در برابر کلوئید حساستر میباشند و سریعتر دچار کلوئید میشوند.
جهت دریافت نوبت و مشاوره رایگان با کلینیک کاشت و زیبایی بیمارستان عرفان نیایش با ما در ارتباط باشید:
۶ –۰۲۱-۴۹۷۹۶۲۶۴ (تماس از سراسر کشور)
مشاوره وات ساپ
کلوئید یا گوشت اضافه چگونه درمان میشود؟
کلوئید گاهی از اندازه خود زخم بزرگتر میباشد و به حالت برجسته بر روی پوست میباشد.
اینگونه زخمها به هیچ وجه نباید دستکاری و یا جراحی غیرتخصصی شوند، زیرا بعد از انجام جراحی ممکن است کلوئید دوباره بازگردد و کلوئید که دوباره ایجاد میشود نسبت به کلوئید قبلی بزرگتر می باشد.
پزشکان از راهکارهای مختلفی برای درمان زخم کلوئیدی استفاده میکنند. در ابتدا سعی میکنند با درمانهای کم تهاجمی زخمهای کلوئیدی را درمان کنند.
بنابراین از کرمهای ترمیم کننده مناسب و یا روغنهای مخصوص پوست استفاده میکنند تا باعث کاهش اندازه کلوئید شوند و به مرور زمان این کلوئیدها ازبینرفته و صاف شوند. درصورتیکه این روشهای درمانی پاسخگو نباشد پزشکان از روشهای دیگری مانند پدسیلیکون، پانسمان فشاری و یا تزریق داروهای خاص استفاده میکنند.
برای کلوئید هایی که اخیراً بر روی پوست به وجود آمدهاند، برای اینکه، این روشهای درمانی نتیجه بخشی بیشتری داشته باشند، باید چندینبار تکرار شوند تا این زخمهای کلوئیدی از بین برود.
مقدار داروی مورداستفاده برای تزریق بستگی به عمق کلوئید و مکان آن دارد، در مراحل اولیه برای درمان کلوئید از کورتون استفاده میشود و درصورتیکه این ترکیبات بر از بین بردن ضایعات تاثیرگذار نبود از داروهای دیگر استفاده میشود. بعد از استفاده از این روشهای درمانی امکان دارد، از روشهای زیبایی برای از بین بردن ضایعات استفاده شود.
علائم کلوئید چیست؟
۱- کلوئید به صورت گوشت های برجسته بر روی پوست ظاهر میشود و دارای رنگهای صورتی قرمز و یا بنفش میباشد.
۲- سطح اینگونه زخمها صاف میباشد و هیچگونه مویی بر روی آن وجود ندارد.
۳- زخمهای کلوئیدی بهمرور زمان رشد میکند و گاهی تا چندسال طول میکشد و کلوئید به رشد خود ادامه می دهد. ممکن است یکزخم در عرض چند ماه چند برابر شود.
۴- کلوئید گاهی سفت و انعطافناپذیر میباشد و گاهی حالت خمیری دارد و بنا به مکان نوع آنها متفاوت است.
۵- گاهی این کلوئیدها دچار خارش و درد هستند. کلوئیدهایی که در قفسه سینه رشد میکنند، بسیار نسبت به ضربه حساس میباشند.
۶- زمانیکه رشد یک کلوئید متوقف میشود، رنگ آن نسبتبه رنگ پوست تیرهتر است و معمولاً اطراف این کلوئیدها نسبت به قسمت داخلی آن تیرهتر میباشد.
۷- اکثر اوقات کلوئیدها بهصورت ثابت بر روی پوست هستند، اما گاهی قسمت انتهای آنها نازکتر میشود و از پوست حالت آویزان پیدا میکند.
۸- اندازه کلوئید ها متفاوت است و از یک اینچ تا دوازده اینچ متغیر میباشد، اصولاً روی قسمت شانهها و روی گوش و سینه، زخمهای کلوئیدی مشاهده میشود.
گاهی کلوئید با زخمهای دیگر اشتباه گرفته میشود اما تشخیص دقیق زخمهای کلوئیدی توسط پزشک متخصص انجام میشود.
جهت دریافت نوبت و مشاوره رایگان با کلینیک کاشت و زیبایی بیمارستان عرفان نیایش با ما در ارتباط باشید:
۶ –۰۲۱-۴۹۷۹۶۲۶۴ (تماس از سراسر کشور)
مشاوره وات ساپ
علت ایجاد کلوئید
دلیل مشخصی برای ایجاد کلوئید وجود ندارد. بهصورت طبیعی زخمها بعد از یک دورهای کاملاً ترمیم میشود و اثری از آنها بر روی پوست باقی نمیماند، اما این روند برای ده درصد از افراد، اینگونه نمیباشد و ایجاد زخم بر روی پوست آنها، موجب ایجاد زخمهای کلوئیدی میشود.
زخمهایی از قبیل جای جوش، سوختگی، زخمهای ناشی از آبلهمرغان، سوراخ کردن پوست و جراحتهای عمل جراحی و محل واکسیناسیون احتمال ایجاد زخمهای کلوئیدی وجود دارد. ظاهرا کسانی که در خویشاوندان نزدیک خود، افرادی هستندکه مشکلات زخم کلوئید دارند، بیشتر به این نوع ضایعه پوستی دچارمیشوند.
پس میتوان به این نتیجه رسید که ژنتیک تاثیر زیادی در ایجاد زخمهای کلوئیدی دارد.
همچنین طبق مطالعاتی که انجامشده یک ژن به نام AHNAK نقش زیادی در ایجاد کلوئید دارد و ثابت شده افرادی که این ژن را دارند بیشتر به زخمهای کلوئیدی مبتلا میشود.
برای جلوگیری از ایجاد این کلوئیدها بر روی پوست سعی کنید از سوراخ کردن بدن و انجام خال کوبی بر روی پوست و کارهایی که باعث آسیب پوستی شود، خودداری کنید.
درمان کلوئید
قبل از بررسی انواع روشهای درمان کلوئید باید اینموضوع را یادآور شویم که استفاده از این روشها به طورقطع، باعث از بین رفتن کلوئید نمیشود تنها بعضی از روشها باعث میشود میزان برجستگی و یا رنگ کلوئید تغییر کند.
۱- استروئیدها
برای ترمیم زخمهای کلوئیدی نگاهی از تزریق مواد استروئیدی به نام تریامسینولون استفاده میشود. این تزریقها باید درطول چند هفته مداوم تکرار شود تا نتیجه بهبودی حاصل شود. استفاده از استروئید یا به روش تزریقی میباشد یا اینکه نوارهایی که توسط استروئید اشباع شدهاند، را بر روی بافت کلوئید قرار میدهند.
این نوار باید به مدت دوازده ساعت در روز بر روی کلوئید باقی بماند تا باعث از بین رفتن گوشتهای اضافه شود.
۲- فشار و یا پانسمان
در این روش هم چسب هایی بر روی بافت کلوئید قرار میدهند که این پانسمانها بهصورت بسته میباشند و اجازه ورود هوا به محل مورد نظر را نمیدهند. در این پانسمان باید ازسیلیکون استفاده شود.
درصورتیکه گوشت اضافهبر روی لاله گوش باشد، یکی از روشها برای از بین بردن گوشت اضافه، استفاده از گوشواره فشاری میباشد که بعد از برداشتن گوشت اضافه از این گوشواره استفاده میشود.
۳-کرایوتراپی یک روش زیبایی میباشد که بافت کلوئیدی را با استفاده از نیتروژن مایع منجمد میکند و باعث توقف رشد کلوئید میشود. امکان دارد استفاده از این روش باعث روشنشدن ناحیه تحت درمان شود.
۴- استفاده از لیزر
یکی از روشهایی که نسبتبه سایر روشها نتیجه بهتری را دارد استفاده از لیزر با طولموج ۵۸۵نانومتر است، که استفاده از این روش تاثیر زیادی بر از بین بردن کلوئید دارد.
البته این نوع لیزر برای پوستهای تیره کمتر پاسخگو میباشد و بستگی به نوع پوست دارد، در بعضی از پوستها کلوئید را کوچکتر میکند و در بعضی دیگر تنها باعث تغییر رنگ آن میشود.
۵- اینترفرون
یکی دیگر از داروهایی که برای درمان کلوئید استفاده میشود اینترفرون میباشد که تاثیر آن بر روی از بین بردن گوشت اضافه زیاد نمیباشد.
۶- رتینوئیدها
اغلب برای درمان جوش و آکنه ازرتینوئید استفاده میشود. استفاده از این دارو برای کلوئید نیز تأثیرات مثبتی بر جای میگذارد.
۷- جراحی
یکی از روشهای دیگری که برای برداشتن زخمهای کلوئید استفاده میشود، جراحی میباشد و اما جراحی باید بسیار دقیق باشد و به گونهای انجام شود که نیاز به بخیه زیادی نداشته باشد.
جهت دریافت نوبت و مشاوره رایگان با کلینیک کاشت و زیبایی بیمارستان عرفان نیایش با ما در ارتباط باشید:
۶ –۰۲۱-۴۹۷۹۶۲۶۴ (تماس از سراسر کشور)
مشاوره وات ساپ
برداشت کلوئید
کلوئیدها بهصورت گوشتهای سفت و توپر میباشند که بر روی نواحی مختلف بدن ایجاد میشود، در کل این کلوئیدها ضرری برای سلامتی فرد ندارد، تنها ظاهر ناخوشایندی دارد و موجب کاهش اعتماد به نفس در افراد میشود.
در صورتی که بافت های کلوئیدی اندازهی آنها تغییر کند و در حال گسترش بر روی پوست باشد و یا نشانههایی در اطراف آن نمایان شود، باید حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید تا با تشخیص پزشک از طریق جراحی کلوئید را برداشت کند تا بیشاز اندازه گسترش پیدا نکند.
بافتهای کلوئیدی در کل مشکلزا نیستند و خوشخیم میباشند اما اگر میزان رشد آنها زیاد باشد، میتواند نشانهای از سرطان پوست باشد.
چه کسانی بیشتر احتمال دارد به کلوئید مبتلا شوند؟
بیشتر افرادی که در خویشاوندان خود افرادی هستند که به این بیماری دچار شدهاند، احتمال زیاد به کلوئید دچار میشوند و درصورتی که پوست آنها دچار آسیب شود ترمیم آن بهصورت کلوئید میباشد. کلوئیدها به شکلهای مختلفی بر روی پوست افراد ایجاد میشود و گاهی ممکن است این کلوئیدها همراه با آکنه باشد.
۱- کلوئید بیشتر در افرادی که پوست تیرهتر دارند، به وجود میآید. همچنین درصد مردانی که به بیماری کلوئید مبتلا میشوند نسبتبه زنان بیشتر است.
۲- همچنین استعداد خانوادگی در بروز اینگونه بافتهای کلوئیدی تاثیرگذار میباشد و بهصورت ژن غالب و مغلوبی میباشد و گاهی افراد این ژن را دارند و نشانهای از آن بر روی پوست مشخص نیست.
۳- بیشتر رده سنی کمتر از سی سال درگیر این مشکل پوستی میشوند.
۴- این ضایعه بیشتردر زمان بارداری برای خانمها به وجود میآید.
درمان خانگی کلوئیدها چیست ؟
کلوئیدها بهگونهای میباشند که کمتر روشی برای از بین بردن کامل آنها پاسخگو میباشد. استفاده از درمانهای خانگی تأثیری بر از بین بردن کلوئیدها ندارد، تنها ممکن است از خارش و رشد بیشتر آن جلوگیری کند این درمانهای خانگی عبارتاند از:
۱- جوششیرین
استفاده ازجوششیرین یک ضدعفونیکننده میباشد و میتواند بهعنوان یک لایهبرداری عمل کند. برای استفاده از جوششیرین کافیست آن را با مقداری هیدروژن پراکسید مخلوط کنید تا بهصورت خمیری شکل شود و آن را بر روی کلوئید قرار دهید، این روش درمانی باید در روز چند بار تکرار شود تا بر روی ناحیه تاثیر بگذارد.
۲- آب لیمو
یکی دیگر از مواردی که میتواند به برای درمان کلوئید استفاده شود آب لیمو می باشد.
آبلیمو به دلیل اینکه سرشار از ویتامین سی و آنتیاکسیدان است، میتواند باعث کاهش خارش کلوئید و یا تغییر رنگ در آن شود.
مقداری لیمو را له کرده و آن را بر روی کلوئید قرار دهید، بعد از نیمساعت آن را کاملاً شستشو دهید، این عمل را باید هر روز تکرار کنید.
۳- عسل
یکی از موادی که در درمان کلوئید تاثیر گذار است، عسل میباشد.
عسل باعث افزایش رطوبت پوست میشود و روند بهبودی آن را افزایش میدهد. برای استفاده از عسل کافیست مقداری از آن را بر روی کلوئید قرار دهید و ماساژ دهید، این کار باعث افزایش گردش خون در ناحیه موردنظر میشود و از تجمع سلولهای مرده جلوگیری میکند.
۴- اسطوخودوس
روغن اسطوخودوس تاثیر زیادی بر درمان انواع زخم دارد. برای درمان کلوئید میتوانید روغن اسطوخودوس را هر روز بر روی کلوئید بمالید و آن را ماساژ دهید درصورتیکه باعث ایجاد حساسیت بر روی پوست شما شد، میتوانید آن را با روغن حامل ترکیب کنید.
۵- گل سرشور
این ماده سرشار از ترکیبات مغذی میباشد و برای درمان کلوئید مورد استفاده قرار میگیرد. کافیست یک قاشق غذاخوری گل سرشور را با یک قاشق گلاب و آبلیمو مخلوط کنید و این خمیر حاصله را بر روی کلوئید قرار دهید و بعد از اینکه خمیر خشک شد، آن را با آب سرد شستشو دهید.
۶- گیاه مریمگلی
گیاه مریمگلی باعث توقف کلاژن سازی میشود، بنابراین تاثیر زیادی در عدم تشکیل کلوئید دارد. بدینمنظور مقداری مریمگلی را در دو لیوان آب ریخته و بجوشانید و روزی دو بار از این دمنوش بنوشید این فرآیند موجب عدم تشکیل کلوئید میشود.
درمان پزشکی کلوئیدها چگونه است؟
برای درمان کلوئیدها ابتدا پزشک سعی میکند از روشهایی استفاده کند، که کمترین عارضه و هزینه را برای فرد به وجود آورد.
بنابراین در اولین مرحله از کرمهای موضعی استفاده میشود، تا باعث کاهش رنگ و اندازه آنها شود.
درصورتیکه این نتیجه برای درمان پاسخگو نباشد، از روشهای دیگر که بهصورت تزریقی میباشند و یا با استفاده از لیزر، موجب کاهش اندازه کلوئید و یا از بین رفتن آن میشود.
میزان دارویی که برای از بین بردن کلوئید مورد استفاده قرار میگیرد. بستگی به میزان گستردگی کلوئید دارد.
جراحی کلوئیدچگونه است؟
جراحی کلوئید باید توسط پزشک متخصص به صورت حرفهای انجام شود.
زیرا کوچکترین سهلانگاری در اینمورد باعث بازگشت کلوئید با اندازه بزرگتر میشود بعد از جراحی اصولاً از تزریق کورتون استفاده میشود تا درصد بازگشت آن کاهش یابد.
لیزر درمانی کلوئیدها چگونه است؟
یکی از روشهای مؤثر برای کاهش اندازه کلوئید و تغییر ظاهری آن، استفاده از لیزر میباشد امکان دارد بعد از استفاده از لیزر جای زخم آن، برروی صورت باقی بماند، اما باید بدانید که جای زخم ظاهر مناسبتری نسبتبه خود کلوئید دارد.
جهت دریافت نوبت و مشاوره رایگان با کلینیک کاشت و زیبایی بیمارستان عرفان نیایش با ما در ارتباط باشید:
۶ –۰۲۱-۴۹۷۹۶۲۶۴ (تماس از سراسر کشور)
مشاوره وات ساپ
جلوگیری از کلوئیدها چگونه است؟
جای زخم به گونهای میباشد که درصورتیکه خودبهخود ترمیم نشود درمان آن دشوار میباشد. بنابراین بهتر است از ایجاد آسیب بر روی پوست جلوگیری شود تا منجر به کلوئید نشود.
بعد از این که آسیب بر روی پوست شما به وجود آمد، میتوان از پد سیلیکون استفاده کنید تا مانع از تشکیل کلوئید شود.
داروهای تقویتی در داروخانهها وجود دارد که بعد از سوختگی و یا جراحت میتوانید از این داروها استفاده کنید و مانع از تشکیل کلوئید بر روی پوست شوید.
یکی از مواردی که باعث تغییر رنگ پوست میشود، قرار گرفتن در معرض آفتاب است. بهتر است در معرض نور خورشید قرار نگیرید زیرا این اشعهها باعث تغییر رنگ پوست شده و باعث میشود کلوئید ایجادشده برجستهتر شود. بهتر است زمانیکه در معرض آفتاب قرار میگیرید روی زخم را بپوشانید و از ضدآفتاب استفاده کنید.
آیا کلوئیدها باعث ایجاد مشکل می شوند؟
اگرچه کلوئیدها برای سلامتی فرد مشکلی ایجاد نمیکند اما به دلیل ظاهر ناپسند آنها و همچنین میزان گستردگی آن، ممکن است باعث کاهش اعتماد به نفس در افراد شود.
امروزه درمانهای زیادی برای از بین بردن این نوع ضایعه پوستی وجود دارد، که در بسیاری از شهرها از این روشها استفاده میشود و نسبت به عمل جراحی کمهزینه تر میباشد و نیازی به بیهوشی ندارد.
9 نظر در “کلوئید چیست؟”
سلام خانوم دکتر من ابروهام به دلیل تتو کلوئید تشکیل داده بود و به ابروم کورتیزون تزریق کردن کلوئید رفع شده ولی روی پیشانیم (قسمت تزریق)داره گود میشه. باید چیکار کنم؟
در وات ساپ با مشاورین ما صحبت کنید
سلام
من بعد از بدنیا اومدن دخترم جای جراحی و خط بخیه رو شکمم مونده بود فقد خانم ها میدونن چه حس بدی داره این وضع یه حالت برجسته خیلی بد داشت . ب شما مراجعه کردم و با رسیدگی های خانم دکتر و پرسنل دلسوزشون از شر اون جای جراحی راحت شدم اخلاق خوب خود خانم دکتر رسیدگی پرسنل خیلی برام اهمیت داشت . و برای همین خاستم تشکر کنم ازتون .
کارتون واقعا حرف نداره مشکلم کاملا حل شد
کار شما واقعا خوب است من مشکلم حل شد
با سلام و وقت بخیر
بنده یک کیلوئید در ناحیه شقیقه دارم که کمی به قسمت موهایم رفته. آیا بعد از درمان آن هیچ اثری از آن باقی می ماند؟ آیا به موهای نزدیک آن آسیب نمیزند وباعث ریزش مو نمیشود؟
واقعا ارائه خدماتتون عالیه
سلام خانم دکتر میشه لطفا بابت کلوئید برام توضیح بدید منظور همون تعریق زیاد؟
اگه اینطور که من مداوم تعریق دارم و خیلی این موضوع برام مشکل ساز شده میشه کمکم کنید؟
چه افرادی بیشتر به کلوئید دچار میشوند؟