خال یک نوع ضایعه پوستی میباشد که رنگهای مختلفی دارد. رنگهایی مثل رنگ آبی، قهوهای، صورتی و مشکی میباشد و بنا به نوع خال شیوه برداشتن این خالها، متفاوت میباشد. اگر جزو کسانی هستید که، خال بر روی پوست شما و در نواحی مختلف وجود دارد، باید بگوییم که از این بابت نگرانی نداشته باشید امروزه روشهای مختلفی برای از بین بردن این خالها وجود دارد، بهگونهای که هیچ اثری از جای خال بر روی پوست شما باقی نمیماند، تنها باید یک روش مناسب، برای از بین بردن خال انتخاب کرده و با مشاوره متخصص زیبایی این کار صورت بگیرد تا هیچگونه عارضهای متوجه شما نشود.
برداشتن خال با روش های گوناگونی مرسوم است که بهترین و موثرترین آن با لیزر می باشد اما از گذشته برداشتن خال از طریق جراحی امکان پذیر بوده است، در حال حاضر نیز یک سری از خال ها نیاز ۱۰۰% به جراحی و فرستادن نمونه به پاتولوژی دارند که در این یک مورد نیاز به عمل جراحی برای برداشت خال می باشد
اما باید بدانید که انواع خال با هم متفاوت هستند، اکثر خالها هیچ گونه عارضه ای را متوجه فرد نمیکند و تنها از نظر زیبایی ممکن است برای افراد آزار دهنده باشد.
اما بعضی از این خالها ریشه سرطانی داشته و درصورتیکه این خالها از بین نرود، ممکن است خطرات زیادی متوجه فرد شود. روشهایی که برای از بین بردن خالها وجود دارد به شیوه لیزر و جراحی میباشد.
جراحی یک عمل تهاجمی میباشد و همراه با بیهوشی و زخم میباشد، اما لیزر نیازی به بیهوشی ندارد و یک روش غیرتهاجمی میباشد. اما انتخاب بهترین شیوه برای برداشتن خال تحت نظر متخصص میباشد و متخصص با بررسی پوست شما و نوع خال بهترین روش را برای برداشتن خال به شما پیشنهاد میدهد.
برداشتن خال با روش های گوناگونی مرسوم است که بهترین و موثرترین آن با لیزر می باشد اما از گذشته برداشتن خال از طریق جراحی امکان پذیر بوده است، در حال حاضر نیز یک سری از خال ها نیاز ۱۰۰% به جراحی و فرستادن نمونه به پاتولوژی دارند که در این یک مورد نیاز به عمل جراحی برای برداشت خال می باشد
جهت دریافت نوبت و مشاوره رایگان با کلینیک کاشت و زیبایی بیمارستان عرفان نیایش با ما در ارتباط باشید:
۶ –۰۲۱-۴۹۷۹۶۲۶۴ (تماس از سراسر کشور)
مشاوره وات ساپ
آشنایی با انواع خالها و خطرات آنها
یک ماده رنگی در پوست وجود دارد به نام ملانین، زمانیکه این ماده در زیر پوست افزایش پیدا کند باعث تغییر رنگ پوست در ناحیه مورد نظر میشود، تجمع بیشاز اندازه این ماده، گاهی باعث برآمدگی در سطح پوست میشود و وجود این نوع ماده رنگی باعث ایجاد رنگهای مختلف بر روی پوست میشود.
همان گونه که در بالا ذکر کردیم، اکثر این خالها هیچ عارضهای ندارد اما اگر شکل این خالها به صورت یکنواخت نباشد و اطراف خال به صورت ناهموار باشد این نوع خالها باید حتماً بررسی شوند.
انواع خال
1- خال های گوشتی
این نوع خالها بهصورت برجسته بوده و اغلب شکل هموار دارند و اکثراً به رنگهای قهوهای تیره و سیاه دیده میشود و بیشتر افراد این نوع خال را در قسمتهای مختلف بدن دارند و بیشتر مردم خال را به این شکل میشناسند.
2- خال مادرزادی
گاهی نوزادان زمانیکه به دنیا میآیند خالهایی بر روی قسمتهای مختلف بدن آنها وجود دارد که اندازه این خالها متفاوت میباشد و این اندازه از ۲ سانتیمتر تا حتی ۲۰سانتیمتر نیز ممکن است، متغیر باشد و باید بدانید که این نوع خالها باید بررسی شوند و احتمال سرطانی شدن این خالها بیشتر است.
3- خال هاله دار
این نوع خالها دارای رنگهای متفاوتی بوده و بهصورت سایهروشن میباشد و اکثراً در سنین نوجوانی بر روی پوست به وجود میآید. اما چنانچه اندازه این خالها بهمرور زمان بزرگتر شود باید حتماً به پزشک مراجعه کنید و از بدخیم نبودن این نوع خالها مطمئن شوید.
4- خال دیسپلاستیک
این نوع خالها اکثراً بهصورت تجمعی در یک قسمت بدن دیده میشود و بیشتر در پوستهایی که رنگ روشن دارند ظاهر میشوند و اندازه آنها متغیر بوده و حتی شکل همواری ندارند. گاهی بهصورت برجسته ظاهر شده و گاهی، همسطح با پوست هستند.
5- خال ملانوسیتی
این خالها از بدو تولد برروی بدن ظاهر میشوند و بهصورت مادرزادی میباشند. اندازه آنها متغیر بوده و بیشتر با افزایش سن این خالها کمکم از بین میرود. اما گاهی نیز بزرگ تر و پر رنگتر میشوند که این نوع خالها نیز ممکن است خطرناک باشند، وامکان بدخیم شدن را دارند.
6- خال درون پوستی
این خالها قسمت درم پوست را تحت تاثیر قرار میدهند و بهصورت گنبدی شکل بر روی پوست ظاهر میشوند و اغلب همرنگ با پوست بوده و کمتر بهصورت رنگهای دیگر مشاهده میشود.
7- خال جانکشنال
این خالها بیشتر در اندازههای کوچک مشاهده میشوند و این اندازهها کمتر از دو سانتیمتر میباشد و در اوایل دوسالگی برروی پوست ظاهر شده و کمکم با رسیدن سن به بلوغ این خالها از بین میرود و بیشتر در قسمت کف پا و اندام تناسلی مشاهده میشود و رنگ آنها بیشتر بهصورت قهوهای میباشد.
8- خال اکتسابی
این خالها هیچ گونه اثری در بدو تولد ندارند و بعد از سن دوسالگی کمکم بر روی پوست به وجود میآیند. وامکان دارد در اثر شرایط محیطی این خالها بر روی پوست به وجود بیایند که به خالهای اکتسابی معروف میباشند.
جهت دریافت نوبت و مشاوره رایگان با کلینیک کاشت و زیبایی بیمارستان عرفان نیایش با ما در ارتباط باشید:
۶ –۰۲۱-۴۹۷۹۶۲۶۴ (تماس از سراسر کشور)
مشاوره وات ساپ
خالهایی که بدخیم و خطرناک هستند چه ویژگیهایی دارند؟
یکی از مواردی که به تشخیص نوع خال بسیار کمک میکند، شکل ظاهری خال میباشد. بنابراین اگر انواع مختلف خال بر روی بدن شما وجود دارد بهتر است، خودتان در منزل آنها را بررسی کنید و اگر به مورد مشکوکی برخورد کردید حتما آن را با پزشک درمیان بگذارید، تا خال توسط پزشک بررسی شود و بنا به صلاحدید از خال نمونه برداری شود. خال های بدخیم از نظر ظاهری با سایر خالها متفاوت هستند که این تفاوت شامل
1- رنگ خال
عموماً رنگ خالها بهصورت یکدست میباشد و تمامی خال دی ایان دارای یک رای میباشد اما اگر خالی بر روی بدن بوده و قسمتهای و رنگ آن بهصورت سایه روشن باشد و دارای رنگهای مختلف باشد باید حتماً این نوع خال بررسی شود.
2- شکل خال
خالها به صورت معمول دارای شکل گردی بوده و این شکلها بهگونهای میباشند که اطراف آنها بهصورت هموار میباشد اما درصورتیکه خال شکل خاصی نداشته و اطراف آن بهصورت ناهموار و گاهی دارای زاویه باشد این نوع خالها ممکن است بهصورت معمولی نباشند و حتماً باید بررسی شوند. بهعبارتی دو طرف به خال بهصورت یکسان نمیباشد و با هم تفاوت دارد.
3- اندازه خال
اگر اندازه خال دائماً درحال تغییر میباشد و بیشتر از یک سانتیمتر اندازه آن میباشد، بهترین کار این است که این نوع خال توسط پزشک بررسی شده و نوع خال مشخص شود.
در بررسی خال موارد دیگر را نیز در نظر داشته باشید که این موارد شامل:
1- تعداد خال موجود در قسمتهای مختلف بدن، اگر تعداد این خالها بیشاز اندازه باشد، نیاز به حساسیت بیشتری دارد.
2- سابقه بیماری سرطان در خانواده؛ چنانچه در آشنایان و فامیلهای درجه یک شخصی به سرطان پوست مبتلا بوده، باید شما نیز در اینمورد، دقت بیشتری داشته باشید.
3- شرایط زندگی
درصورتیکه کارهای روزمره شما به گونه ای میباشد که بیشتر در معرض نور خورشید قرار میگیرید، حتماً باید در این زمینه حساسیت بیشتری داشته باشید.
انواع خال از نظر نحوه تشکیل
- خال مادرزادی
اساسیترین دلیل برای وجود انواع این خال، ژنتیک میباشد و عوامل محیطی بر این خالها تاثیرگذار نمیباشد و هنگام تولد بر روی قسمتهای مختلف بدن دیده میشود.
- خال اکتسابی
اینگونه خالها بر اثر تغییر شرایط محیطی به وجود میآیندو ژنتیک تأثیری بر بروز این خالها ندارد.از عوامل تاثیرگذار میتوان:
1- نورمستقیم خورشید
نور خورشید دارای اشعههای خطرناک و مضری میباشد که این اشعهها باعث ایجاد انواع خالهای مختلف، بر روی پوست میشود و باید در صورت قرار گرفتن زیاد در مقابل نور خورشید حتما از کرم ضدآفتاب استفاده شود.
جهت دریافت نوبت و مشاوره رایگان با کلینیک کاشت و زیبایی بیمارستان عرفان نیایش با ما در ارتباط باشید:
۶ –۰۲۱-۴۹۷۹۶۲۶۴ (تماس از سراسر کشور)
مشاوره وات ساپ
2- استفاده از داروهای خاص
گاهی بعضی از داروها باعث بهم ریختگی هورمونهای بدن میشود و این بههم ریختگی باعث بروز مشکلاتی در پوست میشود، یکی از این مشکلات ایجاد خال بر روی پوست میباشد.
3- سن
برخی از خالها در یک دوره مشخصی از سن، بر روی پوست مشاهده میشوند و درصورتیکه از نوع بدخیم نباشند، بهمرور زمان از بین میروند و هیچگونه نگرانی ندارند.
4- مراقبت از پوست
استفاده از بعضی مواد آرایشی و همچنین رعایت نکردن بهداشت پوست، باعث ایجاد خالهای مختلف بر روی پوست میشود. بنابراین برای پیشگیری از اینگونه خالها باید حتما از وسایل بهداشتی استاندارد و مناسب پوست استفاده شود و هر شب قبلاز خواب، پوست صورت بهطور کامل با شویندههای مناسب شستشو داده شود.
آشنایی با روش برداشتن خال با لیزر
یکی از روشهای برداشتن خال لیزر درمانی میباشد که امروزه متخصصان زیبایی از این روش، بسیار استفاده میکنند و پیشرفت دستگاه های لیزر، به گونهای میباشد که این لیزرها تا عمق زیادی نفوذ کرده و باعث از بین رفتن خال میشوند.
همچنین روش برداشتن خال با لیزر یک روش غیر تهاجمی بوده و از مزایای غیرتهاجمی بودن این است که، هیچگونه زخم و یا برشی بر روی پوست ایجاد نمیشود و درنتیجه میزان ابتلا به انواع عفونت به طور محسوسی کاهش پیدا میکند.
برای انجام این روش نیاز به عمل بیهوشی نمیباشد و تنها از داروهای بیحس کننده موضعی استفاده میشود که باعث میشود عوارض آن بسیار کاهش پیدا کند و درد کمتری متوجه فرد شود.
اما بعد از انجام لیزر امکان دارد، یک زخم کوچک بر روی پوست مشاهده شود که این زخمها در صورت رعایت مراقبتهای بعد از لیزر، بعد از چهارده روز از بین رفته و هیچگونه اثری از آن باقی نمیماند.
تعداد جلسات لیزر بستگی به نوع خال و اندازه آن دارد اما بهطور معمول تعداد این جلسات بین دو تا سه جلسه میباشد و برای هر جلسه ۲۰ تا ۳۰ وقت نیاز میباشد.
جهت دریافت نوبت و مشاوره رایگان با کلینیک کاشت و زیبایی بیمارستان عرفان نیایش با ما در ارتباط باشید:
۶ –۰۲۱-۴۹۷۹۶۲۶۴ (تماس از سراسر کشور)
مشاوره وات ساپ
آشنایی با روش برداشتن خال با جراحی
یکی از کاربردی ترین روشهای برداشتن خال، جراحی میباشد. که این روش بیشتر برای خال هایی که دارای ریشه های عمیق بوده و همچنین خال های مادرزادی بیشتر کاربرد دارد، زیرا امکان بدخیم شدن این خالها زیاد است و تنها روش مؤثر برای از بین بردن اینگونه خالها استفاده از عمل جراحی میباشد. عمل جراحی به شیوههای زیر انجام میشود
1- بریدن خال
در این روش قسمت موردنظر به صورت کامل بیحس میشود و سپس توسط دستگاههای مخصوص آن قسمت کاملاً بریده شده و سپس ناحیهای که بر روی آن برش ایجاد شده، توسط بخیه به هم متصل میشود.
2- تراشیدن خال
در این روش نیز قسمت موردنظر بیحس میشود اما توسط تیغ تیز تراشیده شده و نیازی به بخیه شدن ندارد.
3- بیوپسی پانچ
این روش بهصورت پانچ میباشد و با پانچ کردن باعث از بین رفتن خال بر روی قسمتهای مختلف میشود و بیشتر برای خالهای کوچک کاربرد دارد.
جزئیات مراحل برداشتن خال با لیزر
1- برای برداشتن خال با لیزر باید ابتدا نوع خال توسط پزشک متخصص به طور کامل بررسی شود و در صورت صلاح دید پزشک از لیزر استفاده شود اکثراً پزشکان متخصص برای برداشتن خال های معمول از لیزر استفاده میکنند و ترجیحاً خالهای بدخیم باید با عمل جراحی از بین برود.
2- استفاده از بیحس کننده های موضعی برای اینکه درد کمتری متوجه فرد شود. امکان دارد تنها درهنگام تزریق این بیحس کننده ها فرد متوجه درد شود اما در حین انجام عمل لیزر هیچگونه دردی متوجه فرد نمیشود.
3- مکانی که خال بر روی آن میباشد به صورت دقیق نشانهگذاری شده و نور لیزر به آن قسمت تابانده میشود و باعث میشود این خالها بهصورت کامل سوزانده شده و از بین برود.
4- هیچگونه زخم بعد از انجام لیزر بر روی پوست باقی نمیماند و کافیست به مدت دو روز پانسمان بر روی محل قرار داده شود تا آلودگی کمتری جذب آن مکان شود و همچنین سریعتر بهبود پیدا کند.
مراقبتهای بعد از برداشتن خال با لیزر
درصورتیکه بعد از برداشتن خال با لیزر مراقبتهای آن را به صورت اصولی انجام دهید نتیجه بهتری از درمان دریافت میکنید این مراقبتها عبارتاند از:
1- درصورتیکه ناحیه مورد نظر پوست صورت میباشد و تا دو هفته بعد از انجام لیزر، از استفاده هرگونه مواد آرایشی خودداری کنید.
2- استفاده از کرم ضد آفتاب ضروری بوده اما دو روز بعد از انجام لیزر باید، از این کرمهای ضد آفتاب استفاده شود.
3- نوشیدن آب فراوان به بهبودی سریعتر زخمها کمک میکند.
4- بهتر است در معرض مستقیم نور خورشید نباشید.
5- به مدت دو روز بعد از انجام لیزر بهتر است از رسیدن آب به ناحیه مورد نظر خودداری شود و پانسمان تمیز و بدون هرگونه آلودگی باشد.
مهمترین نکات در مورد برداشتن خال با لیزر
1- نواحی که لیزر بر روی آنها انجام شده است بعد از انجام لیزر دچار قرمزی و تورم شود بهتر است از دستکاری این نواحی جداً خودداری کنید.
2- استفاده از لیزر بیشتر بستگی به نوع خال و اندازه آن دارد و این روش برای خالهای عمیق که نواحی تحتانی پوست را تحت تاثیر قرار دادهاند، کمتر مورد استفاده قرار میگیرد.
3- برای خالهای بدخیم بهتر است از روش جراحی برای از بین بردن خالها استفاده شود.
4- ممکن است بعد از انجام لیزر بر روی قسمتهای لیزر شده، پوسته های لایه لایه به وجود بیاید که این لایهها بعد از چند روز از بین خواهد رفت.
5- اگر پزشک تشخیص دهد که انجام لیزر برای از بین بردن خال کافی نمیباشد و ممکن است از روش جراحی بهعنوان روش تکمیلی استفاده کند.
مراقبتهای پس از انجام برداشتن خال با جراحی
1- همان گونه که ذکر کردیم امکان دارد بعد از انجام عمل جراحی قسمت مورد نظر بخیه شود، بنابراین پنج روز بعد از انجام عمل این بخیهها باید کشیده شود.
2- تا زمانیکه پانسمان بر روی محل موردنظر میباشد، از رسیدن آب به این نواحی جلوگیری شود.
3- بعد از برداشتن پانسمان بنا به صلاحدید پزشک میتوان از کرمهای ترمیمکننده و پمادهای موضعی، برای بهبود سریعتر زخمها استفاده کرد.
4- از قرار گرفتن، در معرض نور خورشید خودداری شود.
جهت دریافت نوبت و مشاوره رایگان با کلینیک کاشت و زیبایی بیمارستان عرفان نیایش با ما در ارتباط باشید:
۶ –۰۲۱-۴۹۷۹۶۲۶۴ (تماس از سراسر کشور)
مشاوره وات ساپ
روشهای خانگی برای از بین بردن خال صورت
گاهی افراد برای انجام لیزر و یا عمل جراحی دچار نگرانی میشوند و یا این که هزینه مربوط به انجام این اقدامات را ندارند و ترجیح میدهند، از روشهای خانگی استفاده کرده و این خالها را از بین ببرند.
روشهای خانگی برای از بین بردن خال ها نیاز به مدت زمان زیادی دارد و تنها برای خالهای سطحی مقداری پاسخگو میباشد.
میتوان از روشهای خانگی زیر برای از بین بردن خالها استفاده کرد و میزان پاسخگویی این روشها با توجه به نوع پوست و اندازه خال متفاوت میباشد.
1- استفاده از برگ گشنیز
برای استفاده از این روش، مقداری گشنیز را با آب در مخلوط کن ریخته و عصاره بهدست آمده را بر روی خال به مدت ده دقیقه قرار دهید و سپس با آب سرد بشویید. برای این که از این روش نتیجه بگیرید باید این کار را دو بار در روز تکرار کنید تا زمانیکه خالها از بین برود.
۲- روغن کتان
روغن کتان یکی دیگر از مواردی است که میتواند به از بین بردن خالهای صورت کمک شایانی کند و برای استفاده از این روغن بهتر است، به میزان دو قطره از روغن کتان با دو قطره عسل مخلوط شود و بر روی ناحیه مورد نظر مالیده شود و این کار چهار بار در روز تکرار شود تا به نتیجه دلخواه برسید.
3- استفاده از سرکه سیب خانگی
سرکه سیب یکی از مواردی میباشد که تاثیر زیادی بر روی زیبایی پوست دارد و همچنین برای از بین بردن خالها مورد استفاده قرار میگیرد. برای این منظور یک پنبه را به سرکه سیب آغشته کرده و به مدت چهار ساعت بر روی محل موردنظر قرار دهید. این کار هیچگونه آسیبی به پوست وارد نمیکند و در درازمدت باعث از بین بردن خالها میشود.
4- استفاده از سیر
استفاده از عصاره سیر باعث از بین رفتن خال میشود، اما باید مواظب باشید در هنگام استفاده از این عصاره تنها قسمتی که خال وجود دارد، عصاره سیر قرار داده شود و نواحی اطراف خال توسط چسب پوشش داده شود تا این عصاره با این نواحی برخورد نداشته باشد.
۵- استفاده از ترکیب جوششیرین و روغن کرچک
برای این منظور نصف قاشق غذاخوری جوششیرین را با مقداری روغن کرچک مخلوط کرده تا یک ترکیب خمیری حاصل شود.
سپس این ترکیب را بر روی خال قرار دهید و بهتر است به مدت چند ساعت بر روی خال باقی بماند، جوششیرین باعث خشک شدن خال می شود و روغن کرچک باعث میشود، روند بهبودی سریعتر باشد.
6- استفاده از شیرهی انجیر
زمانیکه انجیر از ساقه جدا میشود، مقداری شیره از انتهای آن خارج میشود، این شیره را بر روی خال قرار دهید، باید دقت کنید که این شیره تنها بر روی خال ریخته شود و قسمتهای اطراف آن با این شیره برخورد نداشته باشد، زیرا باعث التهاب در این نواحی میشود.