علت بالا رفتن فشار خون در ماه رمضان

علت بالا رفتن فشار خون در ماه رمضان
فهرست محتوا

علت بالا رفتن فشار خون در ماه رمضان

افرادی که فشار خون آنها بالا می باشد،قبل از اقدام به روزه داری باید با پزشک معالج خود مشورت کنند و در صورتی که روزه برای آنها مشکلی ایجاد نکند، میتوانند روزه بگیرند، با توجه به اینکه آدرنالین خون در زمان گرسنگی افزایش پیدا می‌کند، این امر موجب کاهش قند خون و افزایش فشار خون می شود به همین دلیل افرادی که فشار خون آنها بالا می باشد و نمی توانند فشار خون خود را تنظیم کنند، باید از گرفتن روزه اجتناب کنند.

علت بالا رفتن فشار خون در ماه رمضان
گاهی افراد با اینکه داروهای فشار خون مصرف می کنند، اما فشار آنها تحت کنترل نیست و امکان تغییرات در فشار خون وجود دارد، بنابراین افرادی که فشار خون آنها بالاتر از ۱۵۰ روی ۹۵ می باشد،نباید روزه بگیرند، اما چنانچه فشار خون با مصرف دارو قابل کنترل باشد، زیر نظر پزشک متخصص می توانند روزه بگیرند، زمان مصرف داروها نیز باید به گونه‌ای برنامه‌ریزی شود، که در هنگام سحر یا افطار مصرف شود، زیرا فاصله مصرف این دارو ها ۱۲ یا ۱۶ ساعت می باشد.
در واقع افرادی که فشار خون آنها در طول شبانه روز نوسانات زیادی دارد و حتی با مصرف دارو قابل کنترل نیست، نباید روزه بگیرند.

جهت دریافت نوبت و مشاوره رایگان با کلینیک کاشت و زیبایی بیمارستان عرفان نیایش با ما در ارتباط باشید:

۶ –۰۲۱-۴۹۷۹۶۲۶۴ (تماس از سراسر کشور)

مشاوره وات ساپ

روزه گرفتن چه تاثیری بر بیماران قلبی و مبتلایان به فشارخون بالا می گذارد؟

همه دوست دارند در ماه رمضان از برکت و رحمت بی انتهای خداوند بهره مند شوند، اما گاهی افراد به دلیل شرایطی که دارند نمی توانند روزه بگیرند و  روزه گرفتن باعث آسیب های زیادی بر سلامتی آنها خواهد شد، البته نمی‌توان گفت که روزه داری برای افرادی که مبتلا به بیماری های مختلف می باشند، مضر است، زیرا روزه داری نیز دارای مزایای زیادی می باشد که از این مزایا می‌توان به کاهش سطح چربی های خون و کاهش وزن اشاره کردو این موارد تاثیر بسزایی بر سیستم قلبی و عروقی افراد سالم دارد، اما افرادی که به بیماری های قلبی و عروقی مبتلا هستند، چنان چه قصد دارند روزه بگیرند، باید با پزشک معالج خود مشورت کنند و پزشک با توجه به شرایط آنها، اطلاعات عمومی در اختیار آنها قرار خواهد داد و در صورتی که روزه داری باعث آسیب های زیادی برای بیمار شود، روزه را برای او منع می کند. اما بیماری های قلبی دارای طیف های مختلف می باشد که از این بیماری ها می توان انسدادعروق قلب، نارسایی عضله قلب، بیماری های دریچه قلبی و آریتمی های قلبی را نام برد که هر کدام از این ها دارای شرایط خاص می باشند و با توجه به شرایط بیمار، تصمیم گرفته می شود. گاهی بیماران قلبی داروهایی مصرف می کنند که فاصله بین هر دارو ۶ ساعت می باشد و مصرف داروها در این زمان اجباری می باشد و در صورتی که دارو در این زمان مصرف نشود، باعث تشدید بیماری خواهد شد، بنابراین این افراد نباید روزه بگیرند و ممکن است کم آبی بدن و تشنگی طولانی مدت باعث تشدید بیماری این افراد شود.

روزه گرفتن چه تاثیری بر بیماران قلبی و مبتلایان به فشارخون بالا می گذارد؟
برای افرادی که مبتلا به فشار خون بالا هستند، نیز روزه داری باید زیر نظر پزشک متخصص، انجام گیرد، زیرا روزه داری باعث کنترل وزن، عدم استفاده از الکل و سیگار، کاهش مصرف نمک، گوشت و محصولات حیوانی می شود و این موارد برای افرادی که مبتلا به فشار خون بالا هستند مزایای زیادی دارد و باعث کنترل فشارخون می شود، اما این مورد برای افرادی می باشد که فشار خون آنها در حد خفیف، بالا می باشد و هیچ گونه دارویی مصرف نمی‌کنند، اما چنان چه فشار خون با دارو نیز قابل کنترل نباشد، این افراد نباید روزه بگیرند و هر تغییری در حجم خون و شرایط فیزیکی بدن، باعث مشکلات زیادی برای فرد خواهد شد.

جهت دریافت نوبت و مشاوره رایگان با کلینیک کاشت و زیبایی بیمارستان عرفان نیایش با ما در ارتباط باشید:

۶ –۰۲۱-۴۹۷۹۶۲۶۴ (تماس از سراسر کشور)

مشاوره وات ساپ

تاثیر روزه بر فشار خون

روزه داری باعث تغییرات زیادی در الگوهای تغذیه و خواب افراد می شود و این تغییرات ممکن است فشار خون را نیز تحت تاثیر قرار داده و باعث تغییراتی در آن شود، افرادی که فشار خون طبیعی دارند با داشتن رژیم غذایی مناسب در ماه رمضان اختلالی در فشار خون آنها ایجاد نخواهد شد، اما چنان چه فشار خون بالایی دارید و قصد روزه گرفتن دارید، حتما این موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید، تا با توجه به شرایط شما، پزشک تشخیص دهد که روزه داری برای شما ضرری دارد یا خیر.

تاثیر روزه بر فشار خون
فشار خون بالا به اندازه ای خطرناک می باشد که از آن به نام قاتل خاموش نیز نام می برند و گاهی افرادی که به این بیماری مبتلا هستند، هیچ علائمی تا سال‌های زیادی ندارند، اما گاهی روزه داری برای افرادی که فشار خون دارند، باعث کنترل فشار خون خواهد شد، در صورتی که فرد رژیم غذایی مناسبی داشته باشد و در رژیم غذایی از چربی و نمک زیادی استفاده نشود وهمچنین به شرط اینکه فشار خون بالا با داروها قابل کنترل باشد.

بیشتر بخوانید  خارش واژن چیست؟

جهت دریافت نوبت و مشاوره رایگان با کلینیک کاشت و زیبایی بیمارستان عرفان نیایش با ما در ارتباط باشید:

۶ –۰۲۱-۴۹۷۹۶۲۶۴ (تماس از سراسر کشور)

مشاوره وات ساپ

آیا روزه برای فشار خون بالا ضرر دارد؟

افرادی که مبتلا به بیماری فشار خون بالا هستند و دارای شرایط خاصی می باشند،  با توجه به شرایط خود باید اقدام به روزه داری کنند، زیرا شرایط متفاوت، فشار خون را سریع بالا یا پایین می آورد، اما نمی‌توان با قطعیت گفت که این افراد نمی توانند روزه بگیرند و در صورتی که فشار خون بالا تحت کنترل باشد این افراد می توانند روزه بگیرند، اما باید به توصیه های پزشکی توجه کنند تا باعث تغییرات فشار در طول روزه داری نشود و با مصرف داروها فشار خون تحت کنترل باشد.

آیا روزه برای فشار خون بالا ضرر دارد؟
کسانی که فشار خون بالا و نوسانی دارند و فشار خون آنها در طول شبانه روز تغییرات زیادی دارد، چنانچه بتواند این فشار خون را با مصرف دارو کنترل کنند، روزه برای آنها معنی ندارد و ضرری به سلامتی آنها وارد نخواهد شد، اما چنان چه علاوه بر فشار خون فرد به بیماری قلبی عروقی نیز مبتلا باشد، ممکن است روزه داری باعث مشکلاتی از قبیل تنگی نفس و تغییرات ناگهانی فشار خون شود و این افراد نباید روزه بگیرند.

آیا افراد مبتلا به فشارخون بالا، می توانند روزه بگیرند؟

افرادی که به بیماری فشار خون بالا مبتلا هستند، با توجه به اینکه فشار خون در افراد مختلف متفاوت می باشد با توجه به شرایطی که دارند و میزان فشار خون، روزه گرفتن برای آنها دارای شرایط متفاوتی می باشد، گاهی افراد فشار خون آنها قابل کنترل می باشد که روزه گرفتن برای این افراد منعی ندارد، اما چنانچه با مصرف دارو، فشار خون قابل کنترل نباشد، این افراد نباید روزه بگیرند.

آیا افراد مبتلا به فشارخون بالا، می توانند روزه بگیرند؟

رابطه گرسنگی و فشار خون بالا چیست؟

یکی از هورمون هایی که در زمان گرسنگی در بدن ترشح می شود، هورمون آدرنالین می باشد که این هورمون باعث کاهش قند خون و افزایش فشار خون می شود، بنابراین افرادی که فشار خون بالایی دارند، نمی توانند فشار خون را تحت کنترل خود درآورند و باید از روزه گرفتن اجتناب کنند، همچنین افرادی که به بیماری های قلبی و عروقی علاوه بر فشار خون بالا، مبتلا هستند، ممکن است روزه داری باعث آسیب‌های زیادی برای سلامتی آنها شود که از این آسیب‌ها، تنگی نفس را می توان نام برد.

رابطه گرسنگی و فشار خون بالا چیست؟

توصیه های لازم برای روزه‌داران مبتلا به فشار خون بالا

۱- افرادی که به فشار خون بالا مبتلا هستند در صورتی می توانند روزه بگیرند که فشار آنها کمتر از ۱۴۰ بر روی ۸۰ میلی متر جیوه باشد.

۲- افرادی که فشار خون آنها در حد خفیف بالا می باشد و دچار اضافه وزن هستند، می توانند روزه بگیرند و روزه داری باعث کاهش فشار خون آنها نیز می شود، اما باید تحت نظر پزشک معالج اقدام به روزه داری کنند و چنانچه دارو مصرف می‌کنند، باید دوز مصرفی داروها برای جلوگیری از کم آبی بدن زیر نظر پزشک تنظیم شود.

۳- رژیم غذایی افرادی که به فشار خون بالا مبتلا هستند، نیز باید مناسب باشد و از غذاهایی با نمک و چربی پایین استفاده کنند، همچنین از استعمال دخانیات نیز باید دوری کنند.

توصیه های لازم برای روزه‌داران مبتلا به فشار خون بالا

۴- با اینکه روزه داری در صورتی که برنامه غذایی مناسب داشته باشید، دارای مزایای زیادی از قبیل کاهش وزن، کاهش سطح چربی های خون و جلوگیری از بیماری های قلبی و عروقی می شود، اما افرادی که به بیماری های قلبی و عروقی مبتلا هستند، باید با مشورت پزشک معالج اقدام به روزه داری با رعایت برنامه صحیح غذایی کنند، اما افرادی که به بیماری انسداد رگهای قلب دچار هستند و داروهای خاصی مصرف می کنند،در صورتی که دارو مصرف نکنند، زندگی آنها با خطر مواجه می شود، نباید روزه بگیرند و روزه گرفتن آنها با تشخیص پزشک می باشد.

۵- کنترل فشار خون نیز باید قبل از نماز صبح انجام گیرد و بعد از انجام فعالیت و غذا فشار خون را نباید اندازه گرفت، کنترل فشار حداقل دو بار در روز باید انجام گیرد تا مشکلی برای فرد ایجاد نشود و در صورتی که در این زمان دچار افزایش فشار خون شوید، حتما به پزشک اطلاع دهید.

نکاتی برای بیماران مبتلا به فشار خون بالا در ماه رمضان

۱- به منظور جلوگیری از تشنگی و کم آبی بدن و جلوگیری از عوارض کم آبی در فاصله بین افطار تا سحر مایعات زیادی مصرف کنید.

۲- مصرف میوه و سبزیجات در ماه رمضان  فراموش نشود، زیرا میوه و سبزیجات حاوی پتاسیم زیادی می باشند که باعث کنترل فشار خون بالا می شود.

۳- از مصرف نوشیدنی های کافئین دار مانند قهوه و غذاهای پرچرب خودداری شود.

۴- از مصرف غذاهایی با نمک زیاد خودداری شود، همچنین آجیل های شور و ترش گزینه مناسبی برای افراد مبتلا به فشارخون بالا نمی باشد.

نکاتی برای بیماران مبتلا به فشار خون بالا در ماه رمضان

۵- خوردن ماهی تاثیر زیادی در تنظیم فشار خون و جلوگیری از بیماری قلبی و عروقی دارد، بنابراین حداقل دو بار در هفته ماهی بخورید.

۶- در حد اعتدال گوشت قرمز و مرغ مصرف کنید. ۷- مصرف محصولات لبنی کم چرب فراموش نشود، زیرا این محصولات دارای کلسیم می باشند و تاثیر بسزایی در تنظیم فشار خون و سلامت استخوان دارند.

۸- گوشت و پنیر های فرآوری شده، دارای غلظت سدیم بالایی می باشند، بنابراین از مصرف این موارد خودداری کنید.

۹- فشار خون بالا دارای علائم هشدار دهنده مانند سردرد و سرگیجه می باشد، بنابراین از علائم فشارخون آگاهی داشته باشید و در صورتی که این علائم برای شما ایجاد شده، حتما به پزشک اطلاع دهید.

۱۰- فشار خون خود را در طول روز کنترل کنید.

۱۱- از استعمال دخانیات اجتناب کنید.

۱۲- به دلیل اینکه روزه داری باعث کاهش وزن می شود، در صورتی که این کاهش وزن به میزان کمی  باشد، کمک زیادی به کاهش فشارخون خواهد کرد.

روزه داری در بیماران کلیوی

تصفیه خون و دفع مواد زائد توسط کلیه انجام می گیرد و این نقش با استفاده از جریان خون و آب انجام می شود و در صورتی که بدن با کمبود آب و مایعات مواجه شود، باعث کارکرد پایین کلیه ها شده و مشکلات زیادی برای فرد به وجود می آید، بنابراین به منظور جلوگیری از این مشکلات باید آب کافی در ماه مبارک رمضان به بدن برسد، حتی در بعضی مواقع کم آبی بدن کشنده می باشد.

۱- افرادی که به بیماری کلیه مبتلا هستند، باید در فاصله افطار تا سحر به میزان کافی آب و مایعات مصرف کنند.

۲- در مصرف نمک باید حساسیت زیادی به خرج دهند.

روزه داری در بیماران کلیوی

۳- افرادی که کلیه های آنها سنگ ساز می باشد به منظور روزه داری باید با پزشک خود مشورت کنند. ۴- روزه داری برای بیماران دیالیزی ممنوع می باشد.

روزه داری افراد مبتلا به دیابت

۱- نظر اکثر پزشکان متخصص بر این است که افراد دیابتی که سن آنها کمتر از ۶۵ سال می باشد و تحت درمان می باشند و از داروهای متفورمین و گلوتازون استفاده می کنند، در صورتی که رژیم غذایی خود را رعایت کنند و قند خون ناشتای آنها کمتر از ۱۴۰ میلی گرم در دسی لیتر باشد، می‌توانند با انجام اصول حفاظتی روزه بگیرند.

۲- بیمارانی که به دیابت نوع ۲ مبتلا هستند، نه تنها  روزه داری برای آنها منع نمی باشد، بلکه به دلیل کاهش وزنی که روزه‌داری به همراه دارد،مزایای زیادی برای مبتلایان دارای اضافه وزن و چاقی به همراه دارد و چنانچه این افراد، برای کنترل دیابت از دارو استفاده می کنند، در صورتی که علائم افت قند را در طول روز داشته باشند، حتما باید از روزه داری اجتناب کنند.

روزه داری افراد مبتلا به دیابت

۳- روزه داری برای بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ تحت نظر پزشک معالج منعز ندارد، اما این بیماران نباید به بیماری‌های دیگری مبتلا باشند و باید برنامه منظمی برای مصرف داروهای خود داشته باشند، همچنین رژیم غذایی مخصوصی در هنگام افطار و سحر داشته باشند و مصرف غذاهای شیرین باید کنترل شده باشد و از مصرف بیش از اندازه این غذاها خودداری شود.

نحوه مصرف داروهای فشار خون با روزه داری

۱- چنانچه انسولین بدن در اثر مصرف زیاد قند های فرآوری شده بالاباشد، آب و نمک بیشتری در بدن حفظ می شود، بنابراین باعث بالا رفتن فشار خون شما می شود، اما چنانچه انسولین بدن شما در هنگام ناشتا پایین باشد، نمک بیشتری از بدن دفع می شود در نهایت باعث کاهش فشار خون خواهد شد، در هنگام روزه داری به احتمال زیاد فشار خون شما پایین می آید و مصرف داروهای فشارخون با دفع الکترودهایی مانند پتاسیم و کلسیم تاثیر بسزایی در کاهش فشار خون دارد.

۲- چنانچه به صورت ناشتا داروهای فشار خون، مصرف می کنید، باید این داروها را در زمان روزه داری قطع کنید و یا دوز آن را کاهش دهید.

۳- گاهی پزشک برای افرادی که به فشار خون بالا مبتلا هستند، داروهای تجویز می‌کند که این داروها باید یک یا دو بار در روز مصرف شود و فاصله بین هر دارو حدود ۱۲ تا ۱۶ ساعت می باشد، بنابراین باید ساعت مصرف قرص ها را به گونه ای تنظیم کنید که در وعده سحر و افطار این داروهامصرف شود.

بیشتر بخوانید  بهترین کلینیک کاشت مو در تالش

نحوه مصرف داروهای فشار خون با روزه داری

۴-ممکن است با توجه به دوز داروهای مصرفی مصرف قرص ها ۳ بار در روز تجویز شود، که برای مصرف این قرص ها از پزشک متخصص مشورت بگیرید و در صورتی که امکان تنظیم داروها در ماه رمضان وجود داشته باشد، می توانید اقدام به روزه داری کنید.

جهت دریافت نوبت و مشاوره رایگان با کلینیک کاشت و زیبایی بیمارستان عرفان نیایش با ما در ارتباط باشید:

۶ –۰۲۱-۴۹۷۹۶۲۶۴ (تماس از سراسر کشور)

مشاوره وات ساپ

عادات غذایی غلط در هنگام افطار و سحر

۱- با توجه به تشنگی زیاد در هنگام روزه داری، گاهی افراد در هنگام افطار آب سرد و نوشیدنی های سرد می نوشند، اما این عادت غلط می باشد و نوشیدنی های گرم و ولرم، همچنین چای کم رنگ و شیر گرم بهترین گزینه ها برای افطار می باشد.

۲- به منظور کنترل اشتها در هنگام افطار از خرما و کشمش استفاده کنید، زیرا مصرف این مواد باعث جلوگیری از پرخوری می شود و تاثیر بسزایی در تنظیم قند خون دارد و همچنین خرما دارای مواد مغذی، فیبر، پتاسیم و قند می باشد.

۳- مصرف زیاد شیرینی هایی مانند زولبیا و بامیه باعث اضافه وزن و چاقی خواهد شد، بنابراین در وعده های سحر و افطار از خوردن این شیرینی ها به میزان زیاد خودداری شود و به منظور تامین مواد مغذی بدن از مواد غذایی طبیعی شیرین استفاده کنید.

۴- به منظور جبران کم آبی بدن در طول روز، در هنگام افطار آب زیادی ننوشید، زیرا باعث اختلال در هضم مواد غذایی می شود و بهتر است در فاصله بین افطار و سحر آب نوشیده شود، همچنین می توان از غذاها و میوه های آبدار به منظور جبران کم آبی بدن استفاده کرد، اما مصرف چای به دلیل اینکه باعث افزایش دفع ادرار و نمک های معدنی بدن می شود، باید کاهش یابد.

عادات غذایی غلط در هنگام افطار و سحر

۵- مصرف تنقلات زیاد در هنگام افطار به دلیل اینکه این موادی دیر هضم می باشند، باعث می‌شود به دلیل پری معده در هنگام سحر میلی به غذا نداشته باشید و باعث ضعف شما در هنگام روز می شود.

۶- به منظور کنترل فشار خون و جلوگیری از بیماری های قلبی بهتر است به جای غذاهای چرب و سرخ شده از غذاهای بخارپز و آب پز استفاده کنید، زیرا با توجه به اینکه در طول روز آب زیادی نمی خورید، مصرف غذاهای چرب وسرخ شده باعث صدمه به دستگاه گوارش شما می شود.

۷- مصرف کله پاچه و سیرابی در هنگام افطار و سحری باعث می شود چربی زیادی به بدن شما وارد شود و همچنین تشنگی در طول روز به همراه دارد، بنابراین از مصرف این مواد غذایی، در ماه رمضان خودداری کنید.

۸- مصرف غذاهای فرآوری شده مانند سوسیس، کالباس، مایونز، خامه گزینه مناسبی برای سحری نیست، زیرا باعث افزایش ترشح اسید معده و ناراحتی های گوارشی می شود.

۹- مصرف نوشیدنی های گازدار در وعده سحری منجر به سوء تغذیه و افزایش وزن و بیماری های گوارشی می شود.

۱۰- رژیم غذایی شما باید به گونه ای تنظیم شود که شامل همه گروه های غذایی باشد و بدن با کمبود ویتامین و مواد مغذی مواجه نشود.

کلام آخر

روزه گرفتن دارای مزایای زیادی می باشد به گونه ای که حتی ممکن است افراد بیمار نیز با گرفتن روزه علائم بیماری آنها کاهش پیدا کند، اما افرادی با فشار خون بالا در صورتی که به نکات توصیه شده پزشک متخصص توجه کنند و فشار خون آنها تحت کنترل باشد، می توانند اقدام به روزه داری کنند، بدون این که مشکل خاصی برای آنها به وجود بیاید، اما افرادی که فشار خون آنها بالا بوده و حتی با مصرف دارو نیز قابل کنترل نمی باشد و فشار در طول روز دچار نوسانات زیادی می‌شود، نباید روزه بگیرند و روزه داری برای آنها عوارض زیادی به همراه خواهد داشت.
همچنین افراد باید در فاصله بین افطار تا سحر به میزان کافی آب و مایعات استفاده کنند تا از کم آبی بدن و عوارض احتمالی جلوگیری شود و رژیم غذایی آنها باید سرشار از مواد مغذی باشد و از چربی و نمک استفاده نکنند، همچنین باید از مصرف سیگار و استرس به دور باشند، تا باعث کاهش احتمال خطر بیماری قلبی شود، بنابراین چنان چه به بیماری قلبی و فشارخون مبتلا هستید، قبل از اقدام به روزه داری با پزشک خود در مورد روزه داری و چگونگی مصرف داروها مشورت کنید تا با توجه به شدت بیماری و داروهایی که مصرف می کنید، توصیه های لازم انجام گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.