مزوتراپی یعنی تزریق کردن داروهای تقویتی که شامل انواع ویتامین ها و مواد معدنی هست به پوست و مو برای این که پوست سالم و شاداب تر و بدون نقصی داشته باشید و برای موهایی که دچار کم پشتی شده و یا دچار شوره و خشکی شده تقویت میکند و درمان عیوب پوست و مو با استفاده از ویتامین و املاح میباشد.
تزریق مکرر داروها در لایه میانی پوست و مو با استفاده از سرنگ های که سوزن آن ها بسیار باریک است و برای رفع مشکل هر ناحیه از پوست و یا با استفاده از مزو تراپی پوست و مو آن ناحیه از پوست و یا مو که مشکل دارد به صورت مستقیم دارو را دریافت میکند که آثار و نتیجه آن خیلی سریع تر از روشهای درمانی دیگر قابل مشاهده میباشد ،در تمام دنیا این روش به دلیل مزایای بالا طرف داران زیادی را به خود جلب کرده مزوتراپی میتواند در درمان کم آبی پوست رفع و کاهش چین و چروک تقویت مو رفع ریزش مو و رفع چربی اضافه استفاده کرد.
داروهایی که در تزریق استفاده میشود از گیاهان و مواد معدنی گرفته شده که پزشک بسته به نوع درمان و مشکلی که در آن ناحیه دارد دارو را تزریق میکند.
موضوع تراپی عموماً بیدرد است اما پزشک برای تزریق از سوزن های فوق العاده نازک و از بیحسی موضعی استفاده میکند.
مزوتراپی چیست؟
مزوتراپی به طیف وسیعی از انواع درمان های تزریقی با حداقل تهاجم میباشد که بسیار کاربردی است.
در مزوتراپی، هدف تزریق دارو به لایهی میانی پوست یا همان درم است که توسط سلولهای بنیادی مزودرمی ساخته شده است.
کاربردهای درمان مزوتراپی
- جوانسازی پوست (برطرف کردن چین و چروکها، سفت کردن پوست و لیفت)
- جلوگیری از ریزش مو
- درمان لکهای پوستی
- برطرف کردن جای زخم و اسکار
- درمان سلولیت
مزوتراپی مو
درمان ریزش مو با تزریق مواد مورد نیاز پوست سر
ریزش کم و زیاد مو، بدون استثنا در تمامی افراد دیده میشود و بیاری از آنها از این مورد شکایت داشته و به دنبال کاهش ریزش مو با روش های گوناگون میباشند. ریزش مو میتواند بر اثر دلایل مختلفی همچون ژنتیکی، محیطی، بیماری های خاص و عوامل روحی باشد. مزوتراپی مو یکی از درمان های نسبتاً جدید و البته موثر و مناسب برای کاهش ریزش موهای سر میباشد که در ادامه این تکنیک را بیشتر توضیح خواهیم داد.
از مزوتراپی میتوان به عنوان درمان های مکمل یا پشتیبان برای جلوگیری از ریزش موها استفاده کرد.
اثرات و فواید مزوتراپی
- بهبود خونرسانی
- غذارسانی به بافت پوست و فولیکولها
- بهبود اثرات سایر روشهای درمانی
- مفید برای بهبود نتایج کاشت ابرو و مو
مزوتراپی صورت چیست؟
مزوتراپی روشی است که در آن پزشک از سوزن های بسیار ریز برای تزریق آنزیم ها، هورمون ها و ویتامین ها به منظور جوان سازی پوست استفاده می کند. که فواید آن به شرح موارد زیر می باشد:
- دریافت میزان بالایی از ویتامین ها و مواد مغذی برای پوست
- جایگزین مناسب بجای انواع جراحی های پوست
- پوست را درخشان میکند
مزو تراپی یا درمان لایه میانی پوست
کلمه مزو تراپی در زبان یونانی MEZO یعنی میانی وTHERAPY به عنوان درمانی به کار میرود که مزو یعنی لایه میانی پوست را درمان میکنیم لایه میانی در کدام قسمت است؟
لایه میانی پوست در کدام قسمت است؟
پوست از ۳لایه تشکیل شده است اپیدرم، درم و هیپودرم لایه اپیدرم؛ که اولین و سطحی ترین لایه پوست می باشد و ضخامت آن ۱ میلی متر است و سلول های آن به صورت شاخی و مرده هستند و دائم در حال مرگ و بازسازی و تقسیم سلولی هستند.
لایه درم یا درما که این لایه میانی بعد از اپیدرم قرار دارد بافت آن دارای انعطاف پذیری زیاد میباشد و از رشته های پروتئینی، کلاژن، الاستین، هیالور نیک اسید و … تشکیل شده است. رشته های پروتئینی که در ناحیه درم قرار دارن باعث حفظ رطوبت و انعطاف پذیری و سفتی پوست می شوند.
با گذر سن و بیماری ها و بههم خوردن تعادل هورمون های بدن این حالت کمکم ازبین رفته و پوست حالت شل، کدر، چروک و خشک میشود.
فولیکولهای مو غدههای چربی و غدههای عروقی هم در این ناحیه یعنی درما قرار گرفتهاند که بر اثر هر نوع عارضه اون لایه آسیبدیده میشود اما میتوان با روشهای نوین امروزی مانند مزوتراپی درمان را برای ناحیه های آسیب دیده شروع کرد.
لایه هیپودرم از عمیق ترین لایه پوست می باشد که دارای بافت پیوندی چربی است یکی از وظایف هیپودرم اتصال درم به عضلات میباشد.
مزو و تراپی روشی است که ما می توانیم با استفاده از آن به لایه درم پوست دسترسی پیدا کنیم و آن نقاط را که می خواهیم را تقویت کنیم.
در لایه اولیه پوست که اپیدرم است مانند محافظ عمل میکند و خیلی سخت مواد اولیه در آن نفوذ پیدا میکنند.
فلزات سنگینی مانند جیوه میتوانند راحت از لایه اپیدرم به درم نفوذ کنند اما مواد ویتامینی و املاح و پروتئین بهسختی از این لایه عبور میکنند برای اینکه ما به لایه درم نفوذ پیدا کنیم از سوزن استفاده میکنیم.
سوزنهای مخصوص مزون تراپی که بسیار نازک و کوتاه هستند و مخصوص این روش ساخته شدهاند روش مزو تراپی سابقه طولانی در درمان دارد که سابقه آن به قرن ۱۲ میلادی در کشور فرانسه برمیگردد.
پزشکی در فرانسه با استفاده از سوزن سوراخی در پوست ایجاد کرد و داروهای گیاهی یا روی سوراخها میریخت تا جذب پوست بشوند بعد از مدتی برای درمان ریزش مو دکتر پیستور داروی پروکائین را زیر پوست بیمار تزریق کرد و در سال ۱۹۷۶ روش خود را مزو تراپی معرفی کرد که امروزه در اکثر کشورهای دنیا از این روش درمانی استفاده میکنند.
مزوتراپی بر سه لایه ی پوست اثر می گذارد چون درم در لایه میانی قرار گرفته است، با مزو تراپی در لایه اپیدرم سوراخ هایی که با سرنگ ایجاد می شود فعال می شوند و هیپودرم کمک میکند فاکتورهای رشد و سلول های بنیادی بر اثر استفاده از داروها فعالیت خود را شروع کند.
با تزریق داروهایی که تقویتی هستند سلولها شروع به ساخت و ترشح پروتئین که کلاژن میکند و سلولهای جدید ساخته میشود.
عوارض جانبی و خطرات مزوتراپی
عوارض جانبی مزو تراپی به خاطره اینکه دارو مستقیم در محل آسیب دیده وارد میشود محدود است، در این جا به بعضی از عوارض احتمالی که از مزو تراپی دیده شده می پردازیم.
۱ _ واکنش حساسیتی و آلرژیکی که در بعضی از مواقع به صورت نادر یا بر اثر بعضی از بیماری های زمینه ای ممکن است که این حساسیت ها بعد از تزریق خود را نشان دهند که به صورت خفیف می باشد و رفع می شود.
۲_داروی لیستین در بعضی مواقع باعث التهاب و ورم در ناحیه تزریق شده می شود.
۳_ عفونت پوستی که به علت رعایت نکردن نکات بهداشتی هم در کادر درمانی و هم خود فرد به وجود می آید.
۴ _دیده شدن لکه های تیره در محل تزریق
۵_ خون مردگی و حالت کبودی در محل تزریق
۶_ به وجود آمدن جای زخم و یا باقی ماندن آثار زخم در محل تزریق
۷_ ایجاد التهاب و بافت زیر پوست
این عوارض ها همگی نادر هستند و گاهی التهاب است که ممکن است در بعضی از بیماران به شکل موضعی به وجود بیاید.
مراقبت های قبل و بعد از مزوتراپی به چه صورت است؟
روش درمان مزو تراپی نیاز به مراقبت خاص و ویژه ای ندارد و فرد برای بعد از تزریق می تواند به کار روزمره خود بپردازد بیشتر مراقبتها به صورت عمومی برای روش های درمانی توصیه میشود.
۱_ برای مزو تراپی مو قبلاز اینکه بخواهید این عمل را انجام بدین حتما موی سر را بشویید.
۲_ از چند روز قبل از درمان مزون تراپی داروهای ضد انعقادی داروهایی مانند آسپرین وایبو پروفن را مصرف نکنید.
۳_ تا ۱ روز بعد از درمان مزو تراپی از کرم و یا محلول های صورت و مو و داروهایی مانند ضد ریزش مو و مواد آرایشی و بهداشتی استفاده نکنیم.
۴_ تا ۲ روز بعد از مزوتراپی سر خود را نشویید و بعد از آن می توانید حمام بروید، در حمام کردن از آب خیلی گرم استفاده نکنید و بیش از ۱۵ دقیقه حمام نکنیم ممکن است که باعث ایجاد کبودی بشود.
۵ _بعد از مزوتراپی تا ۲ روز ورزش نکنید زیرا عرق کردن باعث می شود محلول های تزریقی از زیر پوست خارج شوند.
۶ _ایجاد برآمدگی روی پوست که امکان دارد وجود حساسیت را در روش درمانی مزو تراپی و یا محلول تزریق شده نشان دهد که باید با پزشک خود مشورت کنید.
۷_بعد از مزوتراپی از داروهای مانند ایبوپروفن و داروهای ضد انعقادی مانند آسپرین و ویتامین مانندویتامینE استفاده نکنید اما می توانید از استامینوفن استفاده کنید.
مقایسه مزو تراپی و لیپوساکشن
در بعضی مواقع از مزوتراپی برای درمان سلولیت ها و چربی های اضافی بدن استفاده میکنند.
مزو تراپی میتواند چربیهای اضافه پوست را کم کند پوست را سفت کند و در ناحیهای خاص مثل چانه و زیر فک با تزریق آنزیمهای تجزیه ای چربیهای آزاد شده و توسط غدد لنفاوی جمعشده و دفع بشوند.
در لیپو ساکشن چربی ها که در شکم،ران،پهلو، بازوها هستند کامل خارج می شوند که در این روش با استفاده از لوله پلاستیکی و برش باریک روی پوست و دستگاه مکنده انجام می شود که چربی بدن را به بیرون از بدن هدایت میکند در عمل لیپو ساکشن فرد در بیهوشی عمومی قرار میگیرد.
این روش مؤثرتر برای از بین بردن چربیها میباشد که دوره نقاهت آن ۶ هفته است و خطرات و عوارض زیادی مانند آسیب به عروق خونی و عصبی و سوختگی، عفونت و … را دارد.
مزو تراپی برای حذف چربی های موضعی صورت میگیرد که در لیپوساکشن به صورت کلی چربی خارج میشود.
روش دیگری به نام لیپولیزتزریقی هم وجود دارد که با مزوتراپی فرق دارد، در لیپولیز موادی مانند فسفاتیدل کولین ودئوکسی کولات به چربی زیر پوست تزریق میشوند تا بافت چربی شکسته شود و چربی آن قسمت حذف شود.
مزو تراپی برای بافتهای کوچک چربی و رفع سلولیتهای ناحیه ای بکار می روند و نمی توانند در حد لیپو ساکشن عمل کند.
همچنین هزینه لیپو ساکشن معمولاً چند برابر هزینه مزوتراپی می باشد.
سوالات متداول
۱ _ آیا روش مزوتراپی باعث درد میشود؟
ممکن است فرد احساس سوزش و درد را هنگام برخورد سرنگ با پوست خود حس کند که می توان این عارضه را با بی حسی موضعی رفع کرد که عمل مزو تراپی بدون درد داشته باشید
۲ _ عوارض شایع مزو تراپی چیست؟
امکان دارد در محل تزریق پوست دچار کبودی یا ورم بشود که این عارضه طبیعی است که سریعاً برطرف می شود.
۳_ آیا با یک دوره درمان مزو تراپی درمان دائمی حاصل میشود؟
خیر مزو تراپی یک روش موقتی است که باید در جلسات متعدد تکرار بشود که ابتدا جلسات با فاصله ای کوتاه و بعد از دیدن نتیجه فاصله و زمان های طولانی تکرار میشود، برای این که نتیجه بهتری درمان داشته باشیم روند درمانی ممکن است ادامه دار باشد که با تشخیص پزشک دوره ها ادامه دار تعیین میشود.
۴_ بهترین کاربرد تاثیرگذاری مزو تراپی چیست؟
مزو تراپی برای جوان سازی پوست از بین بردن لکه صورت سفت کردن پوست رفع سلولیت موضعی پوست،از بین بردن لکه بارداری و خطوط بارداری، درمان ریزش مو می باشد.
۵_ چه زمانی نتیجه مزو تراپی مشخص میشود؟
نتیجه مزوتراپی بستگی به میزان و شدت نواحی درمانی دارد اما به طور میانگین در سه جلسه آثار نتیجه مشهود هست و بعضی از بیماران در همان جلسه اول نتیجه درمانی رخ حس خواهند کرد.
بدون دیدگاه