لایه برداری پوست چیست؟
لایهبرداری پوست یا پیلینگ پوست یک روش درمانی است که در آن لایههای بیرونی پوست تحت تأثیر مواد شیمیایی، مکانیکی یا فیزیکی تخلیه میشوند.
این روش معمولاً برای بهبود بافت پوست، رفع عیوب مانند لکههای تیره، آکنه، چین و چروک، آسیبهای ناشی از نور خورشید و بهبود نواحی پوستی خشک و خارشی استفاده میشود.
لایهبرداری پوست میتواند به چند روش انجام شود.
۱- لایه برداری شیمیایی
در این روش، مواد شیمیایی مانند اسیدها (مانند آلفا هیدروکسی اسیدها، بتا هیدروکسی اسیدها، تریکلرواستیک اسید ) بر روی پوست اعمال میشوند.
این مواد شیمیایی باعث لایهبرداری و خارش پوست میشوند و بازسازی پوست جدید را تحریک میکنند.
۲- لایه برداری مکانیکی
این روش شامل استفاده از دستگاهها یا ابزارهای خاص برای لایهبرداری پوست است.
برخی از روشهای مکانیکی شامل میکرودرم آبریژن (Microdermabrasion)، دستگاه لیزرفراصوتی و دستگاه درمارولر میشوند.
۳- لایه برداری فیزیکی
این روش شامل استفاده از لیزر، نور پالسه، الکتروسراپشن یا کریوتراپی است.
این فناوریها معمولاً برای بهبود چین و چروکها، لکههای پوستی و آسیبهای ناشی از نور خورشید مورد استفاده قرار میگیرند.
قبل از استفاده از هر روش لایهبرداری پوست، بهتر است با یک پزشک پوستی مشورت کنید تا به شما روش مناسبی برای وضعیت پوست خود برای بهبود و ترمیم آن توصیه کند.
همچنین، پس از لایهبرداری پوست، مراقبتهای خاصی نیز به شما توصیه میشود تا پوست شما به درستی بهبود یابد و عوارض ناخوشایندی جلوگیری شود.
جهت دریافت نوبت و مشاوره رایگان با کلینیک کاشت و زیبایی بیمارستان عرفان نیایش با ما در ارتباط باشید:
۶ –۰۲۱-۴۹۷۹۶۲۶۴ (تماس از سراسر کشور)
مشاوره وات ساپ
پیلینگ چیست؟
پوست از سه لایه اپیدرم، هیپودرم و درم تشکیل شده است که بر اساس لایه پوست روشهای لایه برداری مختلفی وجود دارد که پیلینگ صورت یا لایه برداری به منظور جوانسازی پوست مورد استفاده قرار میگیرد.
پیلینگ (Peeling) یک روش لایهبرداری پوست است که با استفاده از مواد شیمیایی، مکانیکی یا فیزیکی، لایههای بیرونی پوست را تخلیه میکند.
این روش برای بهبود بافت پوست، کاهش لکههای پوستی، بهبود آکنه، کاهش چین و چروک، درمان آسیبهای ناشی از نور خورشید و بهبود نواحی پوستی خشک و خارشی مورد استفاده قرار میگیرد.
پیلینگ به صورت متنوعی انجام میشود و متناسب با نیازهای پوست و مشکلات موجود، انواع مختلفی دارد.
در واقع پوست نیاز به لایه برداری زیادی ندارد و در صورتی که لایه برداری کمتر باشد، برای پوست مفیدتر میباشد زیرا انجام لایه برداریهای متعدد باعث التهاب و ایجاد لکههای قرمز بر روی پوست میشود و در صورتی که لایه برداری به صورت منظم انجام گیرد، باعث ایجاد پوست شفاف شده و سلولهای جدید جایگزین سلولهای آسیب دیده پوست خواهد شد، بنابراین رعایت فاصله زمانی بین لایه برداریهای پوست بسیار با اهمیت میباشد که با توجه به نوع پوست شما فاصله زمانی تعیین میشود.
۱- پوست حساس
به منظور لایه برداری پوستهای حساس نیاز به لایه بردارهای قوی نیست، زیرا استفاده از این لایه بردارها باعث آسیب به لایههای پوستی خواهد شد بنابراین از ماسکهای شیمیایی و لایه بردارهایی که دارای درصد کمی از مواد فعال میباشد، برای لایه برداری پوست حساس استفاده شود، که نهایتاً یک یا دو بار در هفته از این لایه بردارها استفاده میشود.
۲- پوست چرب
در صورتی که پوست شما چرب میباشد، نسبت به محصولات قوی مقاومت و تحمل بیشتری دارد و گاهی تا ۵ بار در هفته میتوانید از لایه بردار استفاده کنید.
۳- پوست معمولی
افرادی که پوست آنها معمولی میباشد، میتوانند از هر روش لایه برداری استفاده کنند اما تعداد دفعات استفاده از این لایه بردارها سه بار در هفته میباشد.
۴- پوست خشک
به منظور لایه برداری پوست خشک بهتر است از روشهای شیمیایی استفاده نشود و بیشتر از لایه بردارهای گیاهی و غیر شیمیایی برای لایه برداری استفاده شود.
در زیر به برخی از انواع رایج پیلینگ اشاره میکنیم.
۱- پیلینگ شیمیایی (Chemical Peels)
در این روش، مواد شیمیایی مانند اسیدها (مانند آلفا هیدروکسی اسیدها، بتا هیدروکسی اسیدها، تری کلرواستیک اسید ) بر روی پوست اعمال میشوند.
این مواد شیمیایی باعث لایهبرداری پوست و تحریک تجدید سلولی میشوند.
۲- پیلینگ مکانیکی (Mechanical Peels)
این روش شامل استفاده از دستگاهها یا ابزارهای خاص برای لایهبرداری پوست است.
به عنوان مثال، میکرودرم آبریژن (Microdermabrasion) با استفاده از بلورهای کوچک یا سرامیکهای مخصوص بر روی پوست حرکت میکند تا لایههای بیرونی پوست را تخلیه کند.
۳- پیلینگ فیزیکی
این روش شامل استفاده از لیزر، نور پالسه، الکتروسراپشن یا کریوتراپی است.
این فناوریها معمولاً برای تحریک تولید کلاژن و الاستین، بهبود چین و چروکها، لکههای پوستی و آسیبهای ناشی از نور خورشید استفاده میشوند.
پیلینگ میتواند به طور موضعی روی نقاط خاص پوست انجام شود، مانند صورت، گردن، دستها و سایر نواحی بدن. قبل از استفاده از هر نوع پیلینگ، توصیه میشود با یک پزشک پوستی مشورت کنید تا به شما روش مناسبی برای وضعیت پوستتان توصیه کند و اطلاعات مراقبت پس از پیلینگ را برای شما بیان کند.
انواع پیلینگ
پیلینگها به صورت متنوعی دستهبندی میشوند، از جمله:
۱- پیلینگ شیمیایی (Chemical Peels)
۲- پیلینگ سطح کم (Superficial Peels)
این نوع پیلینگ از مواد شیمیایی با غلظت کمتر استفاده میکند و لایههای بیرونی نازک پوست را تخلیه میکند.
معمولاً برای بهبود بافت پوست، کاهش لکههای پوستی سطحی و کاهش خطوط ریز و چروکهای سطحی استفاده میشود.
۳- پیلینگ متوسط (Medium Peels)
در این نوع پیلینگ، مواد شیمیایی با غلظت متوسط بر روی پوست اعمال میشوند تا لایههای بیشتری از پوست تخلیه شوند.
این نوع پیلینگ معمولاً برای بهبود چین و چروکهای متوسط و عمیقتر، لکههای پوستی و جوشهای آکنه استفاده میشود.
۴- پیلینگ عمیق (Deep Peels)
این نوع پیلینگ از مواد شیمیایی با غلظت بالا استفاده میکند و لایههای عمیقتر پوست را تخلیه میکند.
معمولاً برای کاهش چین و چروکهای عمیق، لکههای پوستی قدیمی و جوشهای شدید استفاده میشود.
این نوع پیلینگ نیاز به زمان بهبود و بازیابی طولانیتر دارد و ممکن است با عوارض جانبی همراه باشد.
۵- پیلینگ مکانیکی (Mechanical Peels)
۶- میکرودرم آبریژن(Microdermabrasion)
در این روش، با استفاده از دستگاههای خاص، بلورهای کوچک یا سرامیکهای مخصوص بر روی پوست حرکت میکنند تا لایههای بیرونی پوست را تخلیه کنند و تحریک تجدید سلولی را ایجاد کنند.
۷- پیلینگ فیزیکی
۱- لیزر پیلینگ (Laser Peels)
این روش شامل استفاده از لیزر برای تخلیه لایههای بیرونی پوست و تحریک تولید کلاژن است.
۲- نور پالسه (Intense Pulsed Light – IPL)
این روش از نور پالسه برای تخلیه پیگمانتاسیون پوست، لکههای پوستی و بهبود بافت پوست استفاده میکند.
۳- الکتروسراپشن (Electrosurgery)
در این روش، از جریان الکتریکی برای تخلیه لایههای بیرونی پوست و از بین بردن عیوب پوست استفاده میشود.
۴- کریوتراپی (Cryotherapy)
این روش شامل استفاده از سرمای شدید (معمولاً از طریق یخ) بر روی پوست است تا لایههای بیرونی تخلیه شود و ترمیم پوست را تحریک کند.
هر نوع پیلینگ ممکن است نیاز به جلسات مکرر داشته باشد و توسط پزشک پوستی متخصص یا متخصص زیبایی انجام شود.
تعیین نوع پیلینگ مناسب باید با توجه به وضعیت پوست شما و مشکلات مرتبط با آن انجام شود، بنابراین بهتر است با یک متخصص مشورت کنید.
انواع لایهبرداری پوست
انواع لایه برداری پوست لایهبرداری پوست یک روش است که به وسیله آن لایههای بیرونی پوست تخلیه و پاکسازی میشوند.
این فرایند معمولاً با استفاده از روشهای شیمیایی، مکانیکی یا فیزیکی انجام میشود.
در زیر به برخی از انواع رایج لایهبرداری پوست اشاره میکنیم. ۱- لایه برداری شیمیایی (Chemical Exfoliation)به منظور لایه برداری شیمیایی پوست از رتینول آنزیمها و اسیدهای ضعیف و استفاده میشود که میتوانید از لایهبردارهای شیمیایی موجود در بازار برای لایه برداری شیمیایی پوست اقدام کنید و یا اینکه از روشهای ساخت لایه بردارهای شیمیایی آشنا باشید و بتوان یک لایه بردار شیمیایی خانگی تهیه کنید، اما باید بدانید که این لایه بردارهای شیمیایی باید با احتیاط مورد استفاده قرار گیرند زیرا احتمال آسیب رسیدن به پوست افزایش پیدا میکند و در صورتی که از این لایه بردارها به صورت منظم استفاده شود، باید در مورد چگونگی استفاده از این لایه بردارها آگاه شوید و زیر نظر متخصص از این لایه بردارها استفاده کنید.
- لایه برداری شیمیایی سطح کم (Superficial Chemical Peels)
در این روش، از مواد شیمیایی با غلظت کمتری استفاده میشود تا لایههای بیرونی نازک پوست تخلیه شوند. این نوع لایهبرداری معمولاً برای تازهسازی پوست، کاهش لکههای سطحی و بهبود چین و چروکهای سطحی استفاده میشود.
- لایهبرداری شیمیایی عمیق (Deep Chemical Peels)
در این روش، از مواد شیمیایی با غلظت بالا استفاده میشود تا لایههای عمیقتر پوست تخلیه شوند. این نوع لایهبرداری معمولاً برای کاهش چین و چروکهای عمیق، لکههای پوستی قدیمی و جوشهای شدید استفاده میشود. از لایه بردارهای شیمیایی میتوان به موارد زیر اشاره کرد. الف– آلفا هیدروکسی اسیدها آلفا هیدروکسی اسیدها به صورت محلول در آب میباشند و از میوههای قندی استخراج میشوند. سیتریک اسید که این اسید در مرکبات یافت میشود، مالیک اسید از سیب استخراج شده و گلیکو اسید که این ترکیب موثره در انگورها وجود دارد، لاکتیک اسید که در برخی سبزیجات و شیر وجود دارد.آلفااهیدروکسی اسیدها باعث برداشت لایههای مرده از سطح پوست میشود و در نهایت سلولهای جدید جایگزین سلولهای قدیمی میشوند و نسبت به سایر اسیدها آلفاهیدروکسی اسیدها عملکرد سطحیتری دارند و باعث رفع منافذ پوستی بزرگ، خطوط ضعیف و چروکهای سطحی، یکدست سازی رنگ پوست و لکههای تیره پوستی خواهد شد. ب- بتاهیدروکسی اسید این اسیدها به صورت محلول در چربی میباشند و با نفوذ به عمق فولیکولهای مو و منافذ پوستی باعث خارج ساختن چربیهای اضافه و سلولهای مرده از درون منافذ پوستی میشود، بنابراین استفاده از بتا هیدروکسی اسیدها باعث درمان آسیبهای ناشی از اشعههای مضر آفتاب و درمان آکنه می شود، از معروفترین بتاهیدروکسی اسیدها سالسیلیک میباشد که باعث درمان آکنه بهبود قرمزی و التهابات کلی پوست میشود. ج- رتینوئیک اسید نوعی رتینوئید که از مشتقات ویتامین آ میباشد، رتینوئیک اسید میباشد که این لایه بردارها در کلینیک مورد استفاده قرار میگیرد و کمتر به عنوان لایه بردار خانگی مورد استفاده قرار میگیرد. رتینوئیک اسیدها نسبت به بتاهیدروکسی اسیدها به صورت عمیقتری موجب لایه برداری پوست میشود و به منظور رفع جای زخم لکهها و اسکارهای پوستی تاثیر بسزایی دارد. ۲- لایهبرداری مکانیکی (Mechanical Exfoliation) درم آبریژن (Dermabrasion) در این روش، با استفاده از دستگاهی با سر متحرک، لایههای بیرونی پوست تخلیه میشوند. این روش معمولاً برای بهبود جوشهای آکنه، جوشهای اسکاری، ناهنجاریهای پوستی و کاهش چین و چروکها استفاده میشود. ۳- لایهبرداری فیزیکییکی از با سابقهترین روشهای لایه برداری لایه برداری فیزیکی میباشد که به منظور لایه برداری فیزیکی پوست از ایام قدیم از کیسههای ضخیم و سفید استفاده میشده است که برای این لایه برداری روشهای مختلفی وجود دارد که علاوه بر استفاده از کیسه، در صورتی که اسکراب به صورت دورانی بر روی پوست شما کشیده شود باعث برداشته شدن لایههایی از روی پوست خواهد شد این روش لایه برداری به سادگی قابل انجام میباشد که در بعضی مواقع ممکن است باعث قرمزی و سوزش پوست شود، بنابراین نیازی به سابیدن زیاد پوست نمیباشد و در صورتی که حرکات دورانی به صورت ملایم انجام گیرد به اندازه کافی موثر میباشد، در صورتی که لایه برداری فیزیکی در خانه انجام گیرد میتوان از لیفها یا پدهای لایه بردار استفاده کرد.
همچنین در داروخانهها و فروشگاههای لوازم آرایشی اسکرابهای وجود دارد که باعث لایهبرداری پوست به صورت موثر میشود و در صورتی که پوست شما حساس میباشد، از روشهای کلینیکی برای لایه برداری فیزیکی پوست میتوان به موارد زیر اشاره کرد که این روشها در کلینیکهای تخصصی جوانسازی پوست انجام میگیرد و قبل از استفاده باید توجه کنید دستگاه هایی که مورد استفاده قرار میگیرد، باید به روز باشد و دچار فرسودگی نباشد
- لیزر لایهبرداری (Laser Resurfacing)
در این روش، از انرژی لیزر برای تخلیه لایههای بیرونی پوست و تحریک تولید کلاژن استفاده میشود. این روش معمولاً برای کاهش چین و چروکها، جوشهای آکنه و بهبود بافت پوست استفاده میشود.
- رادیوفرکوئنسی (Radiofrequency)
در این روش، از انرژی رادیوفرکانس برای تخلیه لایههای بیرونی پوست و تحریک تولید کلاژن استفاده میشود.
این روش معمولاً برای بهبود چین و چروکها و تنش پوست استفاده میشود.
- میکرودرم آبریژن
این روش با استفاده از کریستالهای بسیار ریزی یا دستگاه نوک الماسی انجام میگیرد که تاثیر بسزایی در رفع خطوط ظریف افزایش استحکام پوست و یکدست سازی رنگ پوست و همچنین از بین بردن لکههای پوستی دارد.
- هیدرودرم آبریژن
این روش لایه برداری ساده و مشابه میکرودرم آبریژن میباشد، اما در این روش نیازی به کریستال برای لایه برداری پوست نیست و لایه برداری با ماساژ پوست انجام میگیرد، که موجب جوانسازی پوست شده و در نهایت از سرم آنتی اکسیدانی استفاده میشود، که موجب آبرسانی پوست به شکل موثری خواهد شد.
اگر بخواهیم لایه برداری خانگی را با لایه برداری کلینیکی مقایسه کنیم تفاوت آن دو این دو در میزان اثرگذاری آنها میباشد و روشهای کلینیکی نتایج بسیار قویتری دارد و برای انجام نیاز به تخصص اپراتور میباشد، همچنین لایه بردارهای شیمیایی نسبت به لایه بردارهای خانگی دارای اسید بیشتری میباشد، بنابراین نتایج آن بر روی پوست بیشتر میباشد.
لازم به ذکر است که لایه برداری پوست تاثیر بسزایی در رفع آکنه های پوستی خواهد داشت، اما در صورتی که قصد دارید از لایه بردارها استفاده کنید، ابتدا با پزشک متخصص پوست مشورت کرده و سپس از این لایه بردارها استفاده کنید در صورتی که میزان آکنههای پوستی شدید باشد و پوست دچار التهاب باشد، لایه برداری آن باعث التهابات بیشتر خواهد شد و در صورتی که فرد رنگ پوست تیرهای داشته باشد ،این عارضه ها شایع تر و ماندگارتر خواهدشد.
هر نوع لایهبرداری پوست ممکن است نیاز به جلسات مکرر داشته باشد و بسته به نیازهای وضعیت پوست شما، بهتر است با یک پزشک پوستی یا متخصص زیبایی مشورت کنید تا بهترین روش برای شما را تعیین کنند.
فواید استفاده از لایه برداری پوست
استفاده از لایهبرداری پوست به عنوان یک روش مراقبت از پوست میتواند به شما فواید زیادی برای بهبود و بهداشت پوست ارائه دهد. در زیر به برخی از فواید استفاده از لایهبرداری پوست اشاره میکنیم
۱- تازهسازی پوست
لایهبرداری پوست باعث حذف لایههای بالقوه مرده، آلودگیها و سلولهای پوستی قدیمی میشود. این باعث تازهسازی پوست، افزایش سلامت و لطافت پوست میشود و به پوست ظاهر جوانتری میبخشد.
۲- کاهش علائم پیری
با حذف لایههای سطحی پوست و تحریک تولید کلاژن، لایهبرداری پوست میتواند کاهش چین و چروکهای سطحی و عمیق، خطوط ریز، و آسیبهای ناشی از آفتاب را فراهم کند. این باعث بهبود ظاهر عمومی پوست و جوانتر شدن آن میشود.
۳- بهبود جوشها و لکههای پوستی
با تخلیه لایههای بیرونی پوست، لکههای پوستی سطحی، جوشها و جوشهای آکنه کاهش مییابند. لایهبرداری پوست میتواند باعث بهبود رنگ پوست و کاهش علائم آکنه شود.
۴- افزایش جذب محصولات پوستی
با حذف لایههای مرده پوست، پوست آماده جذب مواد موثره مراقبت پوستی میشود. این به محصولات مرطوبکننده، ضد پیری، ضد لکه و دیگر محصولات مراقبت از پوست کمک میکند بهتر واکنش دهند.
۵- تسریع فرآیند ترمیم
لایهبرداری پوست میتواند ترمیم پوست را تحریک کند و باعث سریعتر شدن فرآیند ترمیم آسیبدیدگیها، زخمها و جوشها شود.
با اینکه پیلینگ صورت دارای مزایای زیادی میباشد اما ممکن است عوارضی نیز برای بعضی افراد ایجاد شود که از این عوارض میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- تغییر رنگ پوست
در بعضی مواقع ممکن است پلینگ صورت باعث تغییر یافتن رنگ پوست شما به صورت موقت یا دائم میشود که علاوه بر آن امکان ایجاد زخمهایی بر روی پوست صورت وجود دارد، که به مرور زمان این زخمها درمان خواهد شد.
- ایجاد تورم و قرمزی در پوست
یکی از شایعترین عوارض پیلینگ صورت قرمزی و تورم میباشد که این عارضه به صورت دائمی نیست و به مرور زمان از بین خواهد رفت.
- سوزش و خارش پوست
یکی دیگر از عوارضی که بعد از پیلینگ صورت به وجود میآید، سوزش و خارش میباشد که این عارضه به صورت طبیعی میباشد و به مرور از بین خواهد رفت، اما در صورتی که بعد از گذشت چند روز سوزش و خارش ادامه داشت، به پزشک مراجعه کنید.
- عفونت
ممکن است در پیلینگ صورت استفاده از مواد شیمیایی باعث ورود باکتری و ویروسها به پوست شده و در نهایت منجر به عفونت شود؛ همچنین احتمال ایجاد تبخال و بیماریهای مشابه نیز وجود دارد.
اگر میخواهید از لایهبرداری پوست استفاده کنید، بهتر است با یک پزشک پوستی یا متخصص زیبایی مشورت کنید تا روش مناسب برای نیازهای خاص شما تعیین شود و درمان به درستی انجام شود.
هزینه پیلینگ صورت
هزینه پیلینگ صورت ممکن است بسته به مکان جغرافیایی، تخصص و تجربه پزشک، نوع پیلینگ، و نیازهای شما متغیر باشد. عوامل دیگری مانند محل کلینیک یا مطب و قدرت اقتصادی منطقه نیز ممکن است در تعیین هزینه تأثیرگذار باشند.
علاوه بر هزینه اصلی پیلینگ، باید به هزینه مشاوره اولیه، پس از درمان و محصولات مراقبت پس از پیلینگ نیز توجه کنید. همچنین، تعداد جلسات مورد نیاز برای بهبود مشکلات پوستی ممکن است نیز هزینه را تحت تأثیر قرار دهد.
به طور کلی، هزینه پیلینگ صورت متغیر می باشد، اما این میزان ممکن است در برخی مناطق یا برای پیلینگهای خاص بیشتر باشد. برای دقت بیشتر و تعیین هزینه دقیق، مناسبترین راه این است که با متخصص پوست مشورت کنید و از او هزینههای مربوطه را بپرسید.
جهت دریافت نوبت و مشاوره رایگان با کلینیک کاشت و زیبایی بیمارستان عرفان نیایش با ما در ارتباط باشید:
۶ –۰۲۱-۴۹۷۹۶۲۶۴ (تماس از سراسر کشور)
مشاوره وات ساپ
پلینگ جوش چیست؟
پیلینگ جوش یک فرایند لایهبرداری پوست است که به منظور کاهش و بهبود جوشهای آکنه صورت استفاده میشود. جوشهای آکنه ناشی از تراکم چربی پوست هستند. این لایهبرداری شامل تخلیه لایه بیرونی پوست، پاکسازی باکتریها و فضاهای چربی و تحریک تجدید سلولی میشود.
برخی از روشهای پیلینگ جوش عبارتند از:
۱- پیلینگ شیمیایی
استفاده از مواد شیمیایی مانند اسیدها (مانند اسید سالیسیلیک) یا آلفا-هیدروکسی اسیدها (مانند گلیکولیک اسید) برای تخلیه لایه بیرونی پوست، کنترل تراکم چربی و کاهش جوشهای آکنه.
۲- میکرودرم آبریژن
استفاده از دستگاهی که با استفاده از بلورهای کوچک یا سرامیکها، لایه بیرونی پوست را تخلیه میکند و جوشها را بهبود میبخشد.
۳- لیزر لایهبرداری
استفاده از انرژی لیزر برای تخلیه لایه بیرونی پوست و کاهش جوشهای آکنه.
۴- رادیوفرکانس
استفاده از انرژی رادیوفرکانس برای تخلیه لایه بیرونی پوست و بهبود جوشهای آکنه.
بهتر است با پزشک پوستی یا متخصص زیبایی مشورت کنید تا بهترین روش برای درمان جوشهای آکنه شما را تعیین کند. او میتواند بر اساس نوع پوست و شدت جوشها، به شما یک برنامه درمانی مناسب ارائه دهد.
کلام آخر
همانگونه که مشاهده کردید روشهای مختلفی برای لایه برداری پوست وجود دارد که این روشها به صورت خانگی و کلینیکی میباشد، که روشهای کلینیکی دارای عملکرد مناسبتری میباشد و به صورت موثری باعث جوانسازی پوست خواهد شد اما در صورتی نتایج مثبت حاصل میشود که این روشها توسط پزشک متخصص انجام گیرد که در این زمینه از مهارت کافی برخوردار باشد.