راه های درمان جوش سرسیاه
جوش های سرسیاه به صورت دانه های سیاه رنگی هستند که در نواحی مختلف صورت به خصوص درناحیه ی بینی ایجاد می شوند و باعث تحت تاثیر قرار دادن زیبایی و شادابی چهره می شوند، به همین دلیل افراد با استفاده از راهکارهای مختلف می خواهند زودتر از شر این دانه های سرسیاه خلاص شوند، روش های مختلفی برای درمان جوش سرسیاه وجود دارد که از این روش ها می توان به موارد زیر اشاره کرد.
جوش های سرسیاه به صورت دانه های سیاه رنگی هستند که در نواحی مختلف صورت به خصوص درناحیه ی بینی ایجاد می شوند و باعث تحت تاثیر قرار دادن زیبایی و شادابی چهره می شوند، به همین دلیل افراد با استفاده از راهکارهای مختلف می خواهند زودتر از شر این دانه های سرسیاه خلاص شوند، روش های مختلفی برای درمان جوش سرسیاه وجود دارد که از این روش ها می توان به موارد زیر اشاره کرد.
۱- حداقل دو بار در روز صورت خود را بشویید.
زمانی که چربی ها و آلودگی های مختلف برسطح پوست تجمع پیدا میکنند، باعث ایجاد جوشهای سرسیاه میشود، اما شستشوی صورت یکی از راهکارهای مراقبتی پوست شما می باشد که باعث از بین بردن آلودگی ها و چربی های اضافه بر روی پوست می شود، بنابراین حداقل در روز دوبار صورت خود را بشویید اما چنانچه پوست شما حساس می باشد شست و شوی یکبار در روز نیز کافی می باشد، همچنین انجام هر گونه فعالیتی که باعث تعریق زیاد صورت شود،زمینه ایجاد جوش سرسیاه را فراهم می کند، بنابراین بعد از انجام فعالیت هایی که باعث تعریق پوست می شوند، صورت خود را بشویید.
۲- استفاده از رتینوئید
از مشتقات ویتامین آ رتینوئیدها می باشند که باعث جلوگیری از افزایش سرعت گردش سلولی شده، تاثیر زیادی در کاهش روند پیری پوست، بهبود آکنه و درمان لکه های پوستی دارد و می توان آنها را بدون نسخه پزشک نیز از داروخانه ها تهیه کرده و به برنامه مراقبت پوستی خود اضافه کنید، از رتینوئیدها می توان رتینول و آداپالن را نام بردکه رتینول نسبت به رتینوئیک اسید ملایم تر می باشد، اما چنانچه پوست شما زیاد دچار جوش های سرسیاه پوستی می شود ممکن است پزشک متخصص، رتینوئید های قوی تری را تجویز کند، اما به یاد داشته باشید که نباید در دوران دوران بارداری از رتینوئیدها استفاده کرد، زیرا امکان نقص جنین وجود دارد، همچنین از دیگر عوارض مصرف رتینوئیدها، قرمزی، خشکی و حساسیت پوست می باشد، بنابراین در ابتدا از غلظت های پایین رتینوئید استفاده کنید و سپس کم کم به دوز آن اضافه کنید و بعد استفاده از رتینوئید حتما از مرطوب کننده نیز استفاده کنید.
۳- استفاده از ماسک های لایه بردار
چنانچه در ماسک های صورت از ترکیباتی مانند آناناس، زغال، خاک رس و پاپایا استفاده شود، تاثیر بسزایی در لایه برداری پوست دارد و مصرف مداوم آنها باعث شفاف سازی پوست صورت و رفع جوش های سرسیاه می شود، استفاده از ماسک های لایه بردار با توجه به اینکه باعث رساندن مواد مغذی به پوست هم می شود، هیچ گونه آسیبی به پوست های حساس وارد نخواهد کرد، به طور معمول هفته ای یک یا دو بار می توان پوست را لایه برداری کرد، اما چنانچه هیچ مشکلی بر روی پوست شما وجود نداشته باشد، لایه برداری پوست تا ۳ بار در هفته نیز امکان پذیر می باشد و برای افرادی که پوست حساس و خشکی دارند، یک بار در هفته لایه برداری آن کافی می باشد.
۴- استفاده از لایه بردارهای شیمیایی ملایم
لایه بردار های شیمیایی حاوی آلفا هیدروکسی اسید ها، گلیکولیک اسید، لاکتیک اسید و بتا هیدروکسی اسیدها می باشند و تاثیر بسزایی در از بین بردن سلول های مرده و چربی های تجمع یافته در منافذ پوست دارند، زیرا همه ترکیبات این لایه بردار ها باعث لایه برداری پوست شده و از تجمع چربی و آلودگی ها بر سطح پوست جلوگیری می کند، وجود گلیکولیک اسید در این لایه بردار ها ممکن است باعث افزایش حساسیت و خشکی پوست شود و بهتر است افرادی که پوست خشک و حساسی دارند به جای گلیکولیک اسید از لاکتیک اسید یا پلی هیدروکسی اسید ها استفاده کنند.
۵- استفاده از ماسک خاک رس و زغال
یکی ازماسک های طبیعی که تأثیر زیادی در رفع چربی های اضافه پوست و پاکسازی پوست از آلودگی ها دارد، ماسک خاک رس و زغال می باشد که این ماسک باید به مدت ۱۵ دقیقه بر روی پوست قرار داده شود و سپس آبکشی کنید، اما بعد از آن حتما از کرم مرطوب کننده استفاده کنید تا باعث خشکی پوست نشود.
۶- تخلیه جوش سر سیاه
گاهی افراد به منظور کاهش جوش های سرسیاه اقدام به ترکاندن جوش می کنند اما این کار ممکن است باعث افزایش التهاب و عفونت شود، بنابراین بهتر است تخلیه جوش ها را به افراد حرفهای بسپارید و با استفاده از ابزار مخصوص باعث تخلیه جوش های سرسیاه شوید، این تخلیه به گونه ای انجام می گیرد که آسیبی به پوست شما وارد نشده و از بزرگ شدن منافذ جلوگیری کند، همچنین بعد از تخلیه جوش ها بهتر است به منظور کاهش التهابات و جلوگیری از بروز آکنه، مراقبت هایی انجام گیرد و استفاده از کمپرس یخ تاثیر زیادی در کاهش قرمزی و التهابات پوست دارد، اما نباید یخ مستقیم بر روی پوست قرار داده شود و بهتر است آن را درون یک دستمال کاغذی قرار دهید و سپس آن را بر روی پوست بگذارید.
۷- عدم استفاده از محصولات برنزه کننده
استفاده از محصولات برنزه کننده جایگزینی برای برنزه شدن پوست در برابر آفتاب می باشد و عوارض آن نسبت به روشهای طبیعی کمتر میباشد، اما استفاده از این روش ممکن است باعث تیره و برجسته تر شدن جوش های سر سیاه شود.
۸- استفاده از داروهای درمان جوش سرسیاه
به منظور کاهش تولید چربی توسط پوست و جلوگیری از بسته شدن منافذ آن و ایجاد جوش های سرسیاه می توان از داروهای خوراکی و اپیرو نولاکتون ها استفاده کنید، استفاده از این داروها برای افرادی که جوش های مزمن و حاد دارند، گزینه مناسبی می باشد، اما باید بدانید که مصرف خودسرانه این داروها باعث ایجاد آسیب های زیادی بر روی پوست شده و خشکی پوست را افزایش میدهد و همانطور که می دانید یکی از دلایل ایجاد چین و چروک و پیری زودرس پوست، خشکی آن می باشد.
۹- میکرونیدلینگ
در روش میکرونیدلینگ بافت مرده پوست به وسیله سوزن های مخصوصی تمیز می شود و این کار باعث ایجاد زخم هایی در سطح خارجی پوست شده و به مرور زمان لایه خارجی پوست کامل می ریزد و لایه های جدید جایگزین می شود و تاثیر زیادی در افزایش طراوت و شفافیت پوست دارد.
۱۰- استفاده از کرم ضد آفتاب فاقد چربی
کرم های ضدآفتاب تاثیر زیادی در کاهش روند پیری پوست و جلوگیری از سرطان پوست دارند، زیرا از پوست در برابر اشعه های مضر خورشید جلوگیری کرده و از تشدید خشکی پوست پیشگیری می کنند، اما باید ضدآفتاب مناسب مورد استفاده قرار گیرد.
جهت دریافت نوبت و مشاوره رایگان با کلینیک کاشت و زیبایی بیمارستان عرفان نیایش با ما در ارتباط باشید:
۶ –۰۲۱-۴۹۷۹۶۲۶۴ (تماس از سراسر کشور)
مشاوره وات ساپ
جوش های سرسیاه زیر پوستی
جوش های سرسیاه به دلیل عواملی مانند عدم رعایت بهداشت پوست، ژنتیک، استعمال دخانیات و عوامل دیگری بر روی پوست ایجاد می شوند، در واقع این جوش ها از زیرمجموعههای جوش های زیر پوستی ریز می باشند و باعث ایجاد ظاهری ناخوشایند بر روی پوست می شوند، زمانی که منافذ پوست به وسیله چربی های اضافه و سلول های مرده روی پوست مسدود میشوند.
این جوش ها به وجود می آید و به دلیل اینکه رنگ آنها به صورت سیاه می باشد به آن جوش سرسیاه گفته می شود، در واقع زمانی که منافذ پوست بسته میشود، تجمع سلولهای مرده و چربی های تولید شده باعث ایجاد برآمدگی هایی بر روی پوست می شود و جوش های سر سفید تشکیل می شود، اما چنانچه مواد داخل این جوشها اکسید شود و به رنگ سیاه در آید، به آن جوش سرسیاه گفته می شود.
جهت دریافت نوبت و مشاوره رایگان با کلینیک کاشت و زیبایی بیمارستان عرفان نیایش با ما در ارتباط باشید:
۶ –۰۲۱-۴۹۷۹۶۲۶۴ (تماس از سراسر کشور)
مشاوره وات ساپ
دلایل بروز جوش های سرسیاه
جوش های سرسیاه رایج ترین عارضه های پوستی میباشند، اما میتوان با راهکارهای مختلفی آنها را از بین برد، دلایل ایجاد این جوش ها در افراد مختلف متفاوت می باشد، اما افرادی که پوست آنها چرب می باشد، بیشتر در معرض ایجاد جوشهای سرسیاه می باشند از عوامل ایجاد جوش های سرسیاه می توان به موارد زیر اشاره کرد.
۱- افزایش ترشح سبوم توسط بدن
۲- تجمع باکتری هایی به نام پرو پیونی باکتریوم
۳- مصرف داروهای مانند آندروژن ها، استروئیدها و لیتیوم
۴- استفاده زیاد از لوازم آرایشی و عدم پاکسازی آن
۵- تعریق زیاد پوست
۶- فعالیت هایی که باعث باز شدن فولیکول های مو می شود مانند اصلاح کردن
۷- وجود چربی بالا و رطوبت در محیط
۸- عواملی از قبیل سندروم پیش از قاعدگی، سندرم تخمدان پلی کیستیک و استرس
۹- داروهایی که بر گردش سلولهای پوستی تاثیرگذار می باشد و باعث تحرک سریع آنها می شود.
۱۰- عدم تعادل هورمون های بدن، در صورتی که میزان هورمون های جنسی و غدد تولید کننده سبوم افزایش پیدا کند، این ترشح بیش از حد باعث ایجاد جوش های سرسیاه خواهد شد.
۱۱- با اینکه ارتباط مستقیم بین ایجاد جوشهای سرسیاه و تغذیه وجود ندارد، اما محققان بر این اعتقادند که مصرف مواد غذایی که باعث افزایش قند خون می شود تاثیر زیادی در ایجاد آکنه و جوش های سرسیاه دارد، از این مواد غذایی می توانند لبنیات را نام برد.
جهت دریافت نوبت و مشاوره رایگان با کلینیک کاشت و زیبایی بیمارستان عرفان نیایش با ما در ارتباط باشید:
۶ –۰۲۱-۴۹۷۹۶۲۶۴ (تماس از سراسر کشور)
مشاوره وات ساپ
علائم جوش سر سیاه
جوش های سرسیاه دارای التهاب نیستند، بنابراین هیچ گونه دردی متوجه فرد نخواهد شد و بیشتر به دلیل ظاهر سیاه رنگ و برآمدگی هایی که بر روی پوست ایجاد می کنند، قابل تشخیص می باشند، در صورتی که جوش ها به صورت دردناک و ملتهب باشند، در واقع وجود عفونت های باکتریایی باعث مسدود شدن فولیکول های مو شده و در نتیجه باعث ایجاد درد در موضع میشود و ممکن است این جوش ها نشانه ای از وجود بیماری در بدن باشد، چند مورد از جوش های سر سیاه را در اینجا عنوان می کنیم
۱- جوش های سرسیاه روی بینی
با توجه به اینکه کنار بینی تعداد منافذ بالا بوده و چربی زیاد ترشح می کند، امکان ایجاد جوش های سرسیاه در این ناحیه بیشتر می باشد، اما گاهی این جوش ها به دلیل وجود مشکلات قلبی عروقی می باشد.
۲- جوش های سرسیاه چانه
در صورتی که در ناحیه چانه، جوش های سرسیاه ایجاد شود ممکن است نشان دهنده مشکلات مربوط به دستگاه تولید مثل به ویژه تخمدان باشد و برای درمان آن بهتر است به متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید.
۳- وجود جوش های سرسیاه بر روی پیشانی
در صورتی که در ناحیه بین ابرو و پیشانی جوش هایی ظاهر شود، این جوش ها نشان دهنده چرب بودن کبد شما می باشد و بهتر است تغییراتی در رژیم غذایی خود ایجاد کرده و از مصرف غذاهای چرب و سرخ کرده خودداری کنید.
۴- وجود جوش های سرسیاه روی گوش
ایجاد جوش های سرسیاه در ناحیه گوش، نشان دهنده مشکلات دستگاه ادراری و کبد می باشد، بدین منظور از مصرف زیاد نمک و قهوه خودداری کنید و در طول روز آب کافی بنوشید.
درمان جوش سرسیاه
۱- برای رفع جوش های سرسیاه روش ها و داروهایی زیادی وجود دارد که این داروخانه ها را می توانید بدون نسخه نیز تهیه کنید و داروها بیشتر به صورت موضعی مورد استفاده قرار می گیرند و به صورت ژل و کرم هستند، از این داروها می توان بنزوئیل پراکسید، رزورسینول و سالیسیلیک اسید را نام برد.
در واقع این داروها دارای ترکیبات قوی نیستند و به همین دلیل می توان بدون نسخه آنها را تهیه کرد و باعث پاکسازی سلول های مرده پوست و از بین بردن چربی های اضافه آن می شوند، همچنین میتوان با مصرف داروهای ضد آکنه از مسدود شدن فولیکول مو و منافذ پوست جلوگیری کرد و باعث تسریع حذف سلول های مرده پوست شد، زیرا این داروها دارای دوز بالایی از ویتامین آ می باشند،از این داروها می توان راکوتان را نام برد، اما مصرف این داروها نیز باعث ایجاد عوارضی برای فرد می شود، زیرا دوز بالای ویتامین آ باعث ایجاد مشکلاتی در بدن به ویژه در ناحیه دستگاه گوارش و کبد شود.
۲- میکرودرم ابریژن
میکرودرم آبریژن با لایه برداری سطحی پوست، باعث از بین رفتن مشکلات پوستی می شود و انسداد منافذ پوستی را از بین برده و تاثیر زیادی در درمان جوش های سرسیاه دارد.
روش های دیگری نیز برای درمان جوش های سرسیاه وجود دارد که در بالا در موردی روش ها صحبت کردیم.
پیشگیری از ایجاد جوش های سرسیاه
۱- شستشوی مرتب پوست
به منظور از بین بردن جوش های سرسیاه و جلوگیری از ایجاد آن ها پوست را باید به صورت مرتب تمیز کرد و از تجمع آلودگی ها و کثیفی ها بر روی آن جلوگیری شود، همچنین می توان به منظور پاکسازی پوست از یک پاک کننده ملایم با PH خنثی استفاده کرد و استفاده از پاک کننده های حاوی اسید سالیسیلیک نیز تاثیر بسزایی در کاهش انسداد منافذ پوستی دارد، اما برای پاکسازی پوست بهتر است از صابون های جامد استفاده نشود، زیرا این صابون ها باعث مسدود شدن منافذ پوست می شود، در صورتی که پوست چربی دارید از پاک کننده های بدون روغن استفاده کنید و برای پوست های خشک از پاک کننده های حاوی گلیسیرین استفاده شود.
۲- از شستشوی بیش از حد پوست خودداری شود.
با اینکه شستشوی مرتب پوست تاثیر زیادی در جلوگیری از ایجاد جوش های سرسیاه دارد، اما این شستشو نباید بیش از حد نیز انجام گیرد، زیرا باعث تحریک پوست و تولید روغن بیشتری بر روی آن می شود و بهتر است شستشوی پوست در هنگام صبح و قبل از خواب شبانه صورت گیرد و پاک کننده را بر روی انگشت بریزید و به آرامی صورت را با آن پاک کنید، سپس صورت را با آب ولرم شستشو دهید.
۳- قبل از خواب صورت را از مواد آرایشی پاکسازی کنید.
در صورتی که قبل از خواب مواد آرایشی پوست پاکسازی نشود، باعث انسداد منافذ پوستی و ایجاد جوشهای سرسیاه میشود، بنابراین برای پاک کردن مواد آرایشی از پاک کننده های ملایم استفاده کنید، وجود مواد آرایشی بر روی پوست باعث کثیف شدن روبالشی شده و عوامل محیطی برای رشد باکتری ها و میکروب ها را فراهم می کند، که این میکروب ها نیز باعث ایجاد جوشهای سرسیاه میشود.
۴- استحمام
تجمع سلول های مرده بر روی پوست باعث ایجاد جوشهای سرسیاه میشود و چنانچه در طول روز فعالیت های زیادی انجام می دهید، حتما دوش بگیرید و از صابون های خشک و خشن استفاده نشود، زیرا این صابون ها باعث خشکی پوست شده و زمینه را برای ایجاد جوشهای سرسیاه فراهم می کند.
۵- استفاده از مرطوب کننده
در صورتی که پوست به اندازه کافی هیدراته شود، تاثیر بسزایی در جلوگیری از ایجاد جوشهای سرسیاه دارد، در واقع مرطوب کردن پوست باعث جلوگیری از تولید روغن و چربی بیشتری بر سطح پوست می شود و افرادی که پوست آنها چرب می باشد، بهتر است از مرطوب کننده های مناسب استفاده کنند، اما در صورتی که از مرطوب کننده سنگین تری استفاده شود، استفاده از این محصولات باعث ایجاد جوشهای سرسیاه میشود، در صورتی که در این زمینه از اطلاعات کافی برخوردار نیستید، بهتر است با یک متخصص پوست مشورت کنید.
۶- لایه برداری پوست
وجود سلولهای مرده بر روی پوست، باعث انسداد منافذ پوستی میشود و لایه برداری پوست تاثیر بسزایی در حذف این سلول های مرده دارد، اما گاهی افراد به دلیل اینکه فکر می کنند لایه برداری پوست باعث نازک شدن لایه های آن میشود، از انجام این اقدام خودداری میکنند، اما لایه برداری زمانی به پوست آسیب می رساند که پوست شما حساس باشد و این لایه بردار حاوی کریستال یا ذرات ماسه باشد، در واقع لایه بردار ها بر لایههای سطحی پوست اثر دارند و به داخل پوست نفوذ نمی کنند و در صورتی که بیش از حد استفاده شوند، باعث تحریک پوست می شوند، اما استفاده یک بار در هفته از این لایه بردار ها باعث رفع سلول های مرده پوست می شود.
۷- از دست کاری صورت خودداری شود.
روزانه مواد مختلفی را با دست لمس می کنیم که زمینه برای پرورش باکتری ها فراهم میشود و یکی از دلایل ایجاد آکنه بر روی پوست وجود باکتری ها می باشد، بنابراین به منظور جلوگیری از ایجاد جوش های سرسیاه از دست زدن به جوش ها و انتقال آن به سایر نواحی پوست خودداری شود.
۸- رژیم غذایی مناسبی داشته باشید.
رژیم غذایی باید سرشار از ویتامین ها ومواد مغذی باشدو مصرف قند و چربی را کاهش دهید، زیرا مصرف مواد باعث افزایش احتمال ابتلا به جوش های سرسیاه می شود.
جهت دریافت نوبت و مشاوره رایگان با کلینیک کاشت و زیبایی بیمارستان عرفان نیایش با ما در ارتباط باشید:
۶ –۰۲۱-۴۹۷۹۶۲۶۴ (تماس از سراسر کشور)
مشاوره وات ساپ
درمان های خانگی و ماسک های طبیعی
از درمان های خانگی و ماسک هایی که برای جوش های سرسیاه وجود دارد، می توان به موارد زیر اشاره کرد.
۱- جوش شیرین
جوش شیرین باعث حذف روغن های اضافه پوست شده و تاثیر زیادی در ایجاد تعادل PH سطح پوست و از بین بردن سلول های مرده پوست دارد و به عنوان یک لایه بردار مفید بر روی پوست عمل میکند، برای دریافت نتایج مثبت از جوششیرین کافیست دو بار در هفته از آن بر روی پوست استفاده کنید، اما استفاده بیش از حد از جوش شیرین باعث خشکی پوست می شود.
۲- شکر
شکرتاثیر زیادی در لایه برداری پوست و تمیز کردن منافذ مسدود شده آن دارد، برای اثربخشی بیشتر می توان کمی روغن جوجوبا، زیتون یا بادام به شکر اضافه کرده و مورد استفاده قرار دهید.
۳- عسل
عسل دارای خاصیت آنتی باکتریال می باشد و باعث ضد عفونی کردن پوست از انواع آلودگی ها و ناخالصی ها می شود، بنابراین برای پاک کردن جوش های سرسیاه و آبرسانی پوست می توان از عسل استفاده کرد.
۴- آبلیمو
آبلیمو حاوی اسید سیتریک و ویتامین C می باشد که وجود این ترکیبات باعث رفع منافذ مسدود شده پوست و پاکسازی پوست از سلول های مرده میشود، همچنین وجود ویتامین C در آبلیمو باعث تحریک کلاژن سازی می شود که کلاژن تاثیر زیادی در بهبود وضعیت سلامت پوست و ترمیم جای زخم دارد.
۵- ماسک ژل آلوئه ورا
ژل آلوئه ورا تاثیر زیادی در کاهش التهابات و تورم ناشی از جوش های سرسیاه دارد و همچنین باعث از بین بردن جوش های سرسیاه بینی و صورت می شود، برای استفاده از ژل آلوئه ورا کافیست آن را به مدت ۱۵ دقیقه بر روی نواحی مورد نظر قرار دهید، سپس صورت را با آب شسته و با حوله تمیز خشک کنید، برای دریافت نتایج مثبت ۲ تا ۳ بار در هفته از این ماسک استفاده شود.
۶- ماسک سفیده تخم مرغ
مواد مغذی فراوانی در سفیده تخم مرغ وجود دارد و در صورتی که به عنوان ماسک از آن استفاده شود، به صورت چسب عمل کرده و باعث پاکسازی منافذ پوست و درآوردن جوش های سرسیاه میشود.خود را بشویید.
زمانی که چربی ها و آلودگی های مختلف برسطح پوست تجمع پیدا میکنند، باعث ایجاد جوشهای سرسیاه میشود، اما شستشوی صورت یکی از راهکارهای مراقبتی پوست شما می باشد که باعث از بین بردن آلودگی ها و چربی های اضافه بر روی پوست می شود، بنابراین حداقل در روز دوبار صورت خود را بشویید اما چنانچه پوست شما حساس می باشد شستوشوی یکبار در روز نیز کافی می باشد، همچنین انجام هر گونه فعالیتی که باعث تعریق زیاد صورت شود،زمینه ایجاد جوش سرسیاه را فراهم می کند، بنابراین بعد از انجام فعالیت هایی که باعث تعریق پوست می شوند، صورت خود را بشویید.
۲- استفاده از رتینوئید
از مشتقات ویتامین آ رتینوئیدها می باشند که باعث جلوگیری از افزایش سرعت گردش سلولی شده، تاثیر زیادی در کاهش روند پیری پوست، بهبود آکنه و درمان لکه های پوستی دارد و می توان آنها را بدون نسخه پزشک نیز از داروخانه ها تهیه کرده و به برنامه مراقبت پوستی خود اضافه کنید، از رتینوئیدها می توان رتینول و آداپالن را نام بردکه رتینول نسبت به رتینوئیک اسید ملایم تر می باشد، اما چنانچه پوست شما زیاد دچار جوش های سرسیاه پوستی می شود ممکن است پزشک متخصص، رتینوئید های قوی تری را تجویز کند.
اما به یاد داشته باشید که نباید در دوران دوران بارداری از رتینوئیدها استفاده کرد، زیرا امکان نقص جنین وجود دارد، همچنین از دیگر عوارض مصرف رتینوئیدها، قرمزی، خشکی و حساسیت پوست می باشد، بنابراین در ابتدا از غلظت های پایین رتینوئید استفاده کنید و سپس کم کم به دوز آن اضافه کنید و بعد استفاده از رتینوئید حتما از مرطوب کننده نیز استفاده کنید.
۳- استفاده از ماسک های لایه بردار
چنانچه در ماسک های صورت از ترکیباتی مانند آناناس، زغال، خاک رس و پاپایا استفاده شود، تاثیر بسزایی در لایه برداری پوست دارد و مصرف مداوم آنها باعث شفاف سازی پوست صورت و رفع جوش های سرسیاه می شود، استفاده از ماسک های لایه بردار با توجه به اینکه باعث رساندن مواد مغذی به پوست هم می شود، هیچ گونه آسیبی به پوست های حساس وارد نخواهد کرد، به طور معمول هفته ای یک یا دو بار می توان پوست را لایه برداری کرد، اما چنانچه هیچ مشکلی بر روی پوست شما وجود نداشته باشد، لایه برداری پوست تا ۳ بار در هفته نیز امکان پذیر می باشد و برای افرادی که پوست حساس و خشکی دارند، یک بار در هفته لایه برداری آن کافی می باشد.
۴- استفاده از لایه بردارهای شیمیایی ملایم
لایه بردار های شیمیایی حاوی آلفا هیدروکسی اسید ها، گلیکولیک اسید، لاکتیک اسید و بتا هیدروکسی اسیدها می باشند و تاثیر بسزایی در از بین بردن سلول های مرده و چربی های تجمع یافته در منافذ پوست دارند، زیرا همه ترکیبات این لایه بردار ها باعث لایه برداری پوست شده و از تجمع چربی و آلودگی ها بر سطح پوست جلوگیری می کند، وجود گلیکولیک اسید در این لایه بردار ها ممکن است باعث افزایش حساسیت و خشکی پوست شود و بهتر است افرادی که پوست خشک و حساسی دارند به جای گلیکولیک اسید از لاکتیک اسید یا پلی هیدروکسی اسید ها استفاده کنند.
۵- استفاده از ماسک خاک رس و زغال
یکی ازماسک های طبیعی که تأثیر زیادی در رفع چربی های اضافه پوست و پاکسازی پوست از آلودگی ها دارد، ماسک خاک رس و زغال می باشد که این ماسک باید به مدت ۱۵ دقیقه بر روی پوست قرار داده شود و سپس آبکشی کنید، اما بعد از آن حتما از کرم مرطوب کننده استفاده کنید تا باعث خشکی پوست نشود.
۶- تخلیه جوش سر سیاه
گاهی افراد به منظور کاهش جوش های سرسیاه اقدام به ترکاندن جوش می کنند اما این کار ممکن است باعث افزایش التهاب و عفونت شود، بنابراین بهتر است تخلیه جوش ها را به افراد حرفهای بسپارید و با استفاده از ابزار مخصوص باعث تخلیه جوش های سرسیاه شوید، این تخلیه به گونه ای انجام می گیرد که آسیبی به پوست شما وارد نشده و از بزرگ شدن منافذ جلوگیری کند، همچنین بعد از تخلیه جوش ها بهتر است به منظور کاهش التهابات و جلوگیری از بروز آکنه، مراقبت هایی انجام گیرد و استفاده از کمپرس یخ تاثیر زیادی در کاهش قرمزی و التهابات پوست دارد، اما نباید یخ مستقیم بر روی پوست قرار داده شود و بهتر است آن را درون یک دستمال کاغذی قرار دهید و سپس آن را بر روی پوست بگذارید.
۷- عدم استفاده از محصولات برنزه کننده
استفاده از محصولات برنزه کننده جایگزینی برای برنزه شدن پوست در برابر آفتاب می باشد و عوارض آن نسبت به روشهای طبیعی کمتر میباشد، اما استفاده از این روش ممکن است باعث تیره و برجسته تر شدن جوش های سر سیاه شود.
۸- استفاده از داروهای درمان جوش سرسیاه
به منظور کاهش تولید چربی توسط پوست و جلوگیری از بسته شدن منافذ آن و ایجاد جوش های سرسیاه می توان از داروهای خوراکی و اپیرو نولاکتون ها استفاده کنید، استفاده از این داروها برای افرادی که جوش های مزمن و حاد دارند، گزینه مناسبی می باشد، اما باید بدانید که مصرف خودسرانه این داروها باعث ایجاد آسیب های زیادی بر روی پوست شده و خشکی پوست را افزایش میدهد و همانطور که می دانید یکی از دلایل ایجاد چین و چروک و پیری زودرس پوست، خشکی آن می باشد.
۹- میکرونیدلینگ
در روش میکرونیدلینگ بافت مرده پوست به وسیله سوزن های مخصوصی تمیز می شود و این کار باعث ایجاد زخم هایی در سطح خارجی پوست شده و به مرور زمان لایه خارجی پوست کامل می ریزد و لایه های جدید جایگزین می شود و تاثیر زیادی در افزایش طراوت و شفافیت پوست دارد.
۱۰- استفاده از کرم ضد آفتاب فاقد چربی
کرم های ضدآفتاب تاثیر زیادی در کاهش روند پیری پوست و جلوگیری از سرطان پوست دارند، زیرا از پوست در برابر اشعه های مضر خورشید جلوگیری کرده و از تشدید خشکی پوست پیشگیری می کنند، اما باید ضدآفتاب مناسب مورد استفاده قرار گیرد.